- Mel
Ingredienser
- ½ l vann
- 20 g gjær
- 1 ss salt
- 3 ss olivenolje
- 4 store kvister rosmarin
- 600 g hvetemel
-
SLIK GJØR DU
-
1Rør gjæren ut i vann i en bolle, og rør så salt, olje og fintsnittet rosmarin inn.
-
2Ta melet i litt om litt, og rør deigen godt sammen. Deigen er våt, men det skal den være. La den heve kjølig i minst 6 timer, helst natten over. Når deigen er klar, skal den ha hevet til dobbel størrelse.
-
3Ta så deigen i en smurt gryte med olje, og la brødet etterheve i en halv time i romtemperatur.
-
4Stek brødet i gryten med lokk i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-35 minutter. Sjekk brødet ved å banke på det, det skal komme en hul lyd når det er ferdig.
-
5Ta brødet forsiktig opp, og la det avkjøles på en bakerist.