Glutenfrie veganermunker

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Glutenfrie veganermunker
Hvis du synes det kan være greit med et alternativ til de tradisjonelle munkene, kan du prøve en litt sunnere versjon som attpåtil er glutenfri og vegansk. Da kan du koste på deg å nyte munker når som helst, og du får brukt munkepannen i støpejern på andre tider i året enn bare i jula. Oppskriften lager ca. 30 munker og er utviklet i samarbeid med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 dl mandelmelk
  • 300 g havremel
  • 100 g sukker
  • 1 ts sitronskall
  • 1 ts kardemomme
  • 1 liten ts salt
  • 200 g havrefraiche
  • 1 stor ts natron
  • Kokosolje til steking
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell mandelmelken i en bolle og tilsett havremel, sukker, sitronskall, kardemomme og salt. Pisk røren godt sammen.
  • 2
    Rør natron ut i havrefraiche og bland inn i røren like før du skal steke munkene.
  • 3
    Hell røren i en kanne, så den er lett å håndtere når du skal helle den i pannen.
  • 4
    Varm opp munkepannen til litt under middels varme. Pannen må ikke bli for varm, da disse munkene skal stekes sakte.
  • 5
    Legg en liten porsjon kokosolje i hver fordypning i pannen. Hell litt røre i hver fordypning til like under kanten, da røren hever seg under steking.
  • 6
    Stek munkene i ca. 10 minutter før du vender dem første gang. Vend munkene forsiktig rundt ved hjelp av en spiseskje. Første gang du vender munkene, skal de vendes helt rundt, slik at siden med den rå røren vender ned i fordypningen. Munkene skal deretter stekes på alle sidene. Disse munkene får ikke like fast stekeskorpe som klassiske munker.
  • 7
    Del én av munkene i to for å sjekke om de er gjennomstekt. Legg munkene på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett suges opp.
  • 8
    Tips:
  • 9
    Serveren munkene varme med melis og bringebærsyltetøy.