- Mel
Ingredienser
- 3 dl mandelmelk
- 300 g havremel
- 100 g sukker
- 1 ts sitronskall
- 1 ts kardemomme
- 1 liten ts salt
- 200 g havrefraiche
- 1 stor ts natron
- Kokosolje til steking
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell mandelmelken i en bolle og tilsett havremel, sukker, sitronskall, kardemomme og salt. Pisk røren godt sammen.
-
2Rør natron ut i havrefraiche og bland inn i røren like før du skal steke munkene.
-
3Hell røren i en kanne, så den er lett å håndtere når du skal helle den i pannen.
-
4Varm opp munkepannen til litt under middels varme. Pannen må ikke bli for varm, da disse munkene skal stekes sakte.
-
5Legg en liten porsjon kokosolje i hver fordypning i pannen. Hell litt røre i hver fordypning til like under kanten, da røren hever seg under steking.
-
6Stek munkene i ca. 10 minutter før du vender dem første gang. Vend munkene forsiktig rundt ved hjelp av en spiseskje. Første gang du vender munkene, skal de vendes helt rundt, slik at siden med den rå røren vender ned i fordypningen. Munkene skal deretter stekes på alle sidene. Disse munkene får ikke like fast stekeskorpe som klassiske munker.
-
7Del én av munkene i to for å sjekke om de er gjennomstekt. Legg munkene på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett suges opp.
-
8Tips:
-
9Serveren munkene varme med melis og bringebærsyltetøy.