Gresskarrisotto

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Gresskarrisotto
En velsmakende og fargerik risotto som utnytter høstens grønnsaker. Risottoen lages på både sopp, hvitvin og gresskarpuré, og avsluttes med en god porsjon parmesanost. Deilig og enkel mat som er perfekt for både en travel dag og en middag for gjestene. Oppskrift og fotografering er laget av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

GRESSKARPURÉ
  • ½ gresskar, skrelt og skåret i terninger (lagre gjerne en håndfull skrell til pynt)
  • Olivenolje
  • Salt, pepper, tørket chili
RISOTTO
  • 200 g champignon eller annen sopp i skiver
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • Olivenolje
  • 1,5 dl hvitvin
  • 300 g risottoris
  • 1,2 l hønsebuljong
  • Saften av ½ sitron
  • 50 g parmesanost
  • Salt og pepper
  • En god håndfull fersk persille, finhakket
  • Fersk timian
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Gresskarpuré:
  • 2
    Hul ut gresskaret og skrell det. La ev. være å skrelle en liten del hvis du vil pynte risottoen din med hele gresskarstykker som på bildet over.
  • 3
    Skjær gresskaret i terninger og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Drypp over olivenolje og dryss med salt, pepper og tørket chili.
  • 4
    Stekes i ovnen i ca. 30–35 minutter ved 200 grader i vanlig ovn.
  • 5
    La dem avkjøles litt, og blend dem deretter til en kremet puré. Husk å legge de med skrell til side hvis du vil ha dem til pynt.
  • 6
    Risotto:
  • 7
    Rist soppen i litt smør i samme gryte som du vil ha risottoen din, og sett til side.
  • 8
    Stek løk og hvitløk i en gryte i smør eller olje. Tilsett risen og la det varmes i 2 minutter. Tilsett om nødvendig mer smør eller olje.
  • 9
    Hell i vinen og kok den ned før du begynner å tilsette varm hønsebuljong.
  • 10
    Start med å dekke risen med væsken, og tilsett deretter resten etterhvert som det fordamper. Det tar ca. 25–30 minutter på middels varme, og risen skal fortsatt ha litt bitt. Rør om ofte!
  • 11
    Når risottoen din er kremet og har en god konsistens, tilsetter du revet parmesanost, sitronsaft og gresskarpuréen din.
  • 12
    Tilsett mengden puré du vil ha, til du får du den konsistensen du ønsker. Det er ikke sikkert du vil bruke alt.
  • 13
    Tilsett også fersk persille, timian og soppen. Smak til med salt og pepper og server risottoen varm.