- Grønnsaker
Ingredienser
- ½ gresskar, skrelt og skåret i terninger (lagre gjerne en håndfull skrell til pynt)
- Olivenolje
- Salt, pepper, tørket chili
- 200 g champignon eller annen sopp i skiver
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset
- Olivenolje
- 1,5 dl hvitvin
- 300 g risottoris
- 1,2 l hønsebuljong
- Saften av ½ sitron
- 50 g parmesanost
- Salt og pepper
- En god håndfull fersk persille, finhakket
- Fersk timian
-
SLIK GJØR DU
-
1Gresskarpuré:
-
2Hul ut gresskaret og skrell det. La ev. være å skrelle en liten del hvis du vil pynte risottoen din med hele gresskarstykker som på bildet over.
-
3Skjær gresskaret i terninger og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Drypp over olivenolje og dryss med salt, pepper og tørket chili.
-
4Stekes i ovnen i ca. 30–35 minutter ved 200 grader i vanlig ovn.
-
5La dem avkjøles litt, og blend dem deretter til en kremet puré. Husk å legge de med skrell til side hvis du vil ha dem til pynt.
-
6Risotto:
-
7Rist soppen i litt smør i samme gryte som du vil ha risottoen din, og sett til side.
-
8Stek løk og hvitløk i en gryte i smør eller olje. Tilsett risen og la det varmes i 2 minutter. Tilsett om nødvendig mer smør eller olje.
-
9Hell i vinen og kok den ned før du begynner å tilsette varm hønsebuljong.
-
10Start med å dekke risen med væsken, og tilsett deretter resten etterhvert som det fordamper. Det tar ca. 25–30 minutter på middels varme, og risen skal fortsatt ha litt bitt. Rør om ofte!
-
11Når risottoen din er kremet og har en god konsistens, tilsetter du revet parmesanost, sitronsaft og gresskarpuréen din.
-
12Tilsett mengden puré du vil ha, til du får du den konsistensen du ønsker. Det er ikke sikkert du vil bruke alt.
-
13Tilsett også fersk persille, timian og soppen. Smak til med salt og pepper og server risottoen varm.