
En velsmakende og fargerik risotto som utnytter høstens grønnsaker. Risottoen lages på både sopp, hvitvin og gresskarpuré, og avsluttes med en god porsjon parmesanost. Deilig og enkel mat som er perfekt for både en travel dag og en middag for gjestene.
Oppskrift og fotografering er laget av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
GRESSKARPURÉ
- ½ gresskar, skrelt og skåret i terninger (lagre gjerne en håndfull skrell til pynt)
- Olivenolje
- Salt, pepper, tørket chili
RISOTTO
- 200 g champignon eller annen sopp i skiver
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset
- Olivenolje
- 1,5 dl hvitvin
- 300 g risottoris
- 1,2 l hønsebuljong
- Saften av ½ sitron
- 50 g parmesanost
- Salt og pepper
- En god håndfull fersk persille, finhakket
- Fersk timian
-
SLIK GJØR DU
-
1Gresskarpuré:
-
2Hul ut gresskaret og skrell det. La ev. være å skrelle en liten del hvis du vil pynte risottoen din med hele gresskarstykker som på bildet over.
-
3Skjær gresskaret i terninger og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Drypp over olivenolje og dryss med salt, pepper og tørket chili.
-
4Stekes i ovnen i ca. 30–35 minutter ved 200 grader i vanlig ovn.
-
5La dem avkjøles litt, og blend dem deretter til en kremet puré. Husk å legge de med skrell til side hvis du vil ha dem til pynt.
-
6Risotto:
-
7Rist soppen i litt smør i samme gryte som du vil ha risottoen din, og sett til side.
-
8Stek løk og hvitløk i en gryte i smør eller olje. Tilsett risen og la det varmes i 2 minutter. Tilsett om nødvendig mer smør eller olje.
-
9Hell i vinen og kok den ned før du begynner å tilsette varm hønsebuljong.
-
10Start med å dekke risen med væsken, og tilsett deretter resten etterhvert som det fordamper. Det tar ca. 25–30 minutter på middels varme, og risen skal fortsatt ha litt bitt. Rør om ofte!
-
11Når risottoen din er kremet og har en god konsistens, tilsetter du revet parmesanost, sitronsaft og gresskarpuréen din.
-
12Tilsett mengden puré du vil ha, til du får du den konsistensen du ønsker. Det er ikke sikkert du vil bruke alt.
-
13Tilsett også fersk persille, timian og soppen. Smak til med salt og pepper og server risottoen varm.