Gresskarsuppe - med bakte gresskar
VANSKELIGHET
Middels
Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer
Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10
8-10
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
En deilig balanse mellom søtt og salt. Denne rause bollen med gresskarsuppe er den perfekte hovedretten til Halloween-festen.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 kg hakket gresskar
- 1 hvitløk, skåret i to
- 2 rødløk, i terninger
- 10 g timian, plukkede blader
- ½ ts (2,5 ml) malt muskatnøtt
- Salt og pepper etter smak
- Olivenolje
- 1,5 liter grønnsakskraft
TIL SERVERING
- Krem, fersk timian, bagett
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
-
2Legg alle ingrediensene, bortsett fra buljongen, på et stort Le Creuset-stekebrett. Drypp rikelig med olivenolje og bland sammen, og sørg for at alle ingrediensene blir dekket. Sett i ovnen og stek i én og en halv time, sjekk jevnlig at grønnsakene ikke setter seg fast. Når den er stekt, ta den ut av ovnen og plasser innholdet på brettet i en stor gryte (fjern skallet på hvitløken). Hell kraften over og kok opp på middels varme. Reduser varmen og la det småkoke i 10 minutter slik at alle smakene blandes.
-
3Bruk en stavmikser eller en muggeblender til å blande suppen til den blir helt jevn. Sett mer smak på.
-
4Server med en dæsj fersk krem, plukket timian og en sprø ciabatta eller bagett. Server i Le Creuset 20 cm gresskargryte.
Kokkens merknad
Suppen kan god fryses og holder seg i kjøleskapet i opptil 4 dager.
Tilsett chili og ingefær til stekingen og avslutt med kokoskrem for å variere smaken.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Gresskarrisotto
En velsmakende og fargerik risotto som utnytter høstens grønnsaker.
VI BRUKT
Rund gryte støpejern
OPPSKRIFT
Høstgryte med perlebygg og gresskar
Her er oppskriften på en smakfull gryterett. Den er opplagt som kveldsmat i hverdagen, siden den bare krever litt forberedelse, og kan passe seg selv i ovnen.
VI BRUKT
Oblong gryte støpejern
OPPSKRIFT
Verdens beste brød
Verdens beste brød er en enkel oppskrift på eltefritt brød. Brødet bakes i en støpejernsgryte, noe som gir en saftig kjerne og sprø skorpe.
VI BRUKT
Rund gryte støpejern
OPPSKRIFT
Halloween-squashcannelé
En Halloween-variant av den tradisjonelle canneléen. Et deilig rikt gresskar og tre ostecanneléer, toppet med butternutpopcorn og brunt sukker.
VI BRUKT
Cannelébrett 12 stk.