Halloween-squashcannelé

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
+10 +10
Halloween-squashcannelé
Denne litt-mer-søte-enn-salte-canneléen er inspirert av Haloween-smaker, og må så klart prøves. Et deilig rikt gresskar og tre ostecanneléer, toppet med butternutpopcorn og brunt sukker – det perfekte innslaget for skumle feiringer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CANNELÉEN
  • 3 dl kremfløte
  • 1 hel butternut (500 g)
  • 125 g hvetemel
  • 3 eggeplommer
  • 8 g salt
  • 5 g malt pepper
  • 2 g revet muskatnøtt
TIL TOPPING
  • Butternutpuré
  • Popcorn
  • Paprika
  • 30 g brunt sukker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Damp eller stek hele butternuten (skallet på) i 40 minutter ved 180 °C.
  • 2
    Bland mel og melk i en bolle, tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Tilsett butternuttkjøttet, muskatnøtt, salt og pepper.
  • 3
    Hell blandingen i koppene i Le Creusets cannelébrett.
  • 4
    Forvarm ovnen til 160 °C. Stekes i 40 minutter på 160 °C og stekes ferdig i 10 minutter på 180 °C.
  • 5
    La canneléene avkjøle seg. Når de er avkjølt, legg dem ut på et stekebrett. Dryss brunt sukker over canneléene og grill ved 240 °C i 5 til 8 minutter.
  • 6
    Pynt med butternutpuré, popcorn og dryss med paprika. Serveres varm.
 
Kokkens merknad
Ingen hvile nødvendig. Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de stekes.
 
 
Le Creuset