
Denne litt-mer-søte-enn-salte-canneléen er inspirert av Haloween-smaker, og må så klart prøves. Et deilig rikt gresskar og tre ostecanneléer, toppet med butternutpopcorn og brunt sukker – det perfekte innslaget for skumle feiringer.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
TIL CANNELÉEN
- 3 dl kremfløte
- 1 hel butternut (500 g)
- 125 g hvetemel
- 3 eggeplommer
- 8 g salt
- 5 g malt pepper
- 2 g revet muskatnøtt
TIL TOPPING
- Butternutpuré
- Popcorn
- Paprika
- 30 g brunt sukker
-
SLIK GJØR DU
-
1Damp eller stek hele butternuten (skallet på) i 40 minutter ved 180 °C.
-
2Bland mel og melk i en bolle, tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Tilsett butternuttkjøttet, muskatnøtt, salt og pepper.
-
3Hell blandingen i koppene i Le Creusets cannelébrett.
-
4Forvarm ovnen til 160 °C. Stekes i 40 minutter på 160 °C og stekes ferdig i 10 minutter på 180 °C.
-
5La canneléene avkjøle seg. Når de er avkjølt, legg dem ut på et stekebrett. Dryss brunt sukker over canneléene og grill ved 240 °C i 5 til 8 minutter.
-
6Pynt med butternutpuré, popcorn og dryss med paprika. Serveres varm.
Kokkens merknad
Ingen hvile nødvendig. Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de stekes.
