- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 3 små rødmuller eller lignende bærekraftig lokalfanget fisk, skjell skrapt av og sløyet
- 1 sitron, skåret i skiver
- 2 lime, skåret i skiver
- 50 g kapers og 10 ml kaperslake
- 1 hel hvitløk, delt i fedd
- 5 g røkt paprika
- 3 g chiliflak
- 15 g timian
- 15 g rosmarin
- Olivenolje
- Havsalt og nykvernet sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1For å lage fiskemarinaden og fyll legger du sitronskiver og lime i en skål. Tilsett kapers, lake, hvitløk, røkt paprika, chiliflak og en skvett olivenolje. Bland og sett til side.
-
2Legg fisken på rekke ned i et fat eller en ovnsform og fyll hvert hulrom med halvparten av marinaden av sitrusfyll. Sett Le Creusets rektangulære grillplate (Signature, 30 cm) på middels til høy varme. Dryss over olivenolje og stek på hver side i 3-4 minutter i flere omganger. Pass på at grillen ikke blir overfylt og at det ikke setter seg i bunnen. Vend forsiktig for ikke å skade fiskeskinnet. Hell resten av marinaden over fisken.
-
3Sett ovnen på grill til 180 °C og sett risten på nest øverste hylle. Grill fisken i 10 minutter, hold øye med den så den ikke brenner seg. Da vil fisken bli gjennomstekt og få ekstra mye smak. Server straks og smak til med salt og litt ekstra olivenolje.