- Fjærkre
Ingredienser
- 800 g små nypoteter
- 4 ss smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- Salt og pepper
- 2 kyllingbryst med skinn
- 1 dl rapsolje
- 2 hjertesalat, delt i fire på langs
- 4 stk minipurre (eller vårløk)
- 8 små rødløk (eller 2 store), delt i to
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha poteter, smør, hvitløk, salt og pepper i aluminiumsfolie.
-
2Pakk sammen til en tett pakke og legg på indirekte varme på grillen. La ligge til potetene er helt møre. Dette tar 30-40 minutter.
-
3Pensle kyllingbrystene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
-
4Grill på direkte varme til kyllingbrystene er gyllne på begge sider. Flytt brystene over til indirekte varme og grill dem til de har en kjernetemperatur på 62 grader.
-
5La brystene hvile i 5 minutter før servering.
-
6Pensle grønnsakene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
-
7Grill dem på direkte varme til de er gyllne. Flytt purre og løk over på indirekte varme og la ligge til de er møre.
-
8Server grillet kyllingbryst med grønnsakene, de bakte potetene og hvitløkssmøret ved siden av.