- Oksekjøtt
Ingredienser
- 4 burgere a 180 gram (gjerne laget av 80% okse høyrygg, 20% oksebryst og 1% salt som kvernes sammen)
- 4 burgerbrød (hjemmebakte, eller gode briochebrød kjøpt hos din favorittbaker
- 1 ss rapsolje
- 2 løk, i ringer
- 1 ss rapsolje
- 2 ss brunt sukker
- 2 dl Jack Daniel´s Whiskey
- 2 eggeplommer
- 2 dl rapsolje
- Litt kaldt vann
- 1/2 ts chipotle (røkt chili)
- 2 ss soltørket tomat på olje
- 1 grillet paprika (du kan bruke syltet på glass)
- 1/2 ts knust spisskummen
- 1/2 ts knuste korianderfrø
- 1 sitron
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Burger: Krydre burgerne med salt og pepper.
-
2Grill dem på direkte varme til de er gyllne på begge sider. Flytt burgerne over på indirekte varme og la dem grille ferdig. Jeg lager burgerne mine litt tykke, slik at jeg kan kontrollere når burgerne mine har en kjernetemperatur på 58 grader. Så lar jeg dem hvile i et par minutter før servering. Jeg behandler med andre ord en god burger på akkurat samme måte som en god biff.
-
3Del burgerbrødene i to og pensle dem med rapsolje før du griller dem raskt på direkte varme.
-
4Whiskey-karamellisert løk: Fres løken i olje til den begynner å få litt farge ha på sukker og Whiskey.
-
5La koke til Whiskeyen nesten er kokt bort og blandingen begynner å tykne. Avkjøl.
-
6Harissamajones: Ha eggeplommene i en bolle.
-
7Kjør med stavmikser mens du sper med rapsoljen. Spe med litt kaldt vann underveis hvid majonesen blir for tykk.
-
8Ha i resten av ingrediensene og kjør til en jevn majones med stavmikseren. Smak til med sitron, salt og pepper.
-
9Ha evnt i mer chipotle hvis du vil ha mer smak i majonesen.