- Mel
Ingredienser
- 3 dl melk
- 25 g gjær
- 1 ts salt
- 50 g sukker
- 600 g hvetemel
- 50 g mykt smør
- 100 g mykt smør
- 2 ts malt kanel
- 100 g sukker
- 1 egg
- 2–3 ss perlesukker
- 100 g melis
- 1–2 ss kokende vann
- Frysetørrede bringebær eller jordbær
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm melken i en gryte til den er lunken.
-
2Smuldre gjæren i en bolle og dryss saltet over. Hell i den lunkne melken og rør til gjæren er oppløst.
-
3Tilsett sukker og rør sammen.
-
4Bland i melet litt etter litt, og tilsett deretter smøret. Elt deigen til den er glatt og smidig.
-
5Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle. La deigen heve i bollen til dobbelt størrelse, på et lunt sted.
-
6Strø litt mel på bordet, vend deigen ut av bollen og kan den godt ut. Rull den ut til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
-
7Rør smør, kanel og sukker sammen til fyllet. Smør fyllet utover deigen, unntatt på en stripe på ca. 2 cm rundt kanten.
-
8Rull deigen sammen fra langsiden, og skjær den i 20 skiver på ca. 2 cm hver. Sett snurrene i muffinsformen.
-
9Sett ovnen på 225° C.
-
10La snurrene etterheve i 15–20 minutter.
-
11Pisk sammen egget, og pensle snurrene med egg før du strør over perlesukker.
-
12Stek snurrene i 12–15 minutter. Avkjøl i formen på rist.
-
13Rør sammen melis og kokende vann til en tykk glasur. Pynt snurrene med glasuren, og strø over frysetørkede bringebær eller jordbær.