Kanelsnurrer

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnurrer
Kanelsnurrer er myke og søte boller med fyll av kanel, smør og sukker. Baker du de i form blir de ekstra saftige og du unngår at snurrene flyter utover.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Deig:
  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 50 g sukker
  • 600 g hvetemel
  • 50 g mykt smør
Fyll:
  • 100 g mykt smør
  • 2 ts malt kanel
  • 100 g sukker
Pensling og strø:
  • 1 egg
  • 2–3 ss perlesukker
Glasur og pynt:
  • 100 g melis
  • 1–2 ss kokende vann
  • Frysetørrede bringebær eller jordbær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm melken i en gryte til den er lunken.
  • 2
    Smuldre gjæren i en bolle og dryss saltet over. Hell i den lunkne melken og rør til gjæren er oppløst.
  • 3
    Tilsett sukker og rør sammen.
  • 4
    Bland i melet litt etter litt, og tilsett deretter smøret. Elt deigen til den er glatt og smidig.
  • 5
    Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle. La deigen heve i bollen til dobbelt størrelse, på et lunt sted.
  • 6
    Strø litt mel på bordet, vend deigen ut av bollen og kan den godt ut. Rull den ut til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
  • 7
    Rør smør, kanel og sukker sammen til fyllet. Smør fyllet utover deigen, unntatt på en stripe på ca. 2 cm rundt kanten.
  • 8
    Rull deigen sammen fra langsiden, og skjær den i 20 skiver på ca. 2 cm hver. Sett snurrene i muffinsformen.
  • 9
    Sett ovnen på 225° C.
  • 10
    La snurrene etterheve i 15–20 minutter.
  • 11
    Pisk sammen egget, og pensle snurrene med egg før du strør over perlesukker.
  • 12
    Stek snurrene i 12–15 minutter. Avkjøl i formen på rist.
  • 13
    Rør sammen melis og kokende vann til en tykk glasur. Pynt snurrene med glasuren, og strø over frysetørkede bringebær eller jordbær.
 
Tips
Når du steker kanelsnurrene i muffinsform, unngår du at snurrene flyter utover, og de blir dermed saftigere.
 
 
Le Creuset