- Pasta
Ingredienser
- 300 g kyllingfilet
- 2–3 ss olivenolje
- 1/2 ts søt paprika
- 1-2 ts friske urter (f.eks. oregano, basilikum, timian, rosmarin, salvie), finhakket
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 ss smør
- 1 liten løk, i terninger
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket
- 5 dl kyllingkraft
- 250 g orecchiette pasta
- 75 ml kremfløte
- 50 g parmesanost, finrevet
- Finrevet skall og saft av 1 sitron
- 1 håndfull frisk babyspinat
- 1 håndfull frisk, hakket basilikum til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Del kyllingfiltene i to på langs. Smør dem inn med en spiseskje olivenolje, paprika, de hakkede urtene og salt og pepper etter smak.
-
2Varm en spiseskje olivenolje i en Le Creuset 20 cm støpejernsgryte på middels varme. Når den er varm, tilsett kyllingfiletene i porsjoner i pannen. Stek i 2-3 minutter på hver side til de er gyldenbrune. Ha den brunede kyllingen over på en tallerken.
-
3Smelt deretter smøret i pannen. Surr løk i terninger og finhakket hvitløk til den er gjennomsiktig. Tilsett litt kyllingbuljong i løk-hvitløkblandingen. Hell i resten av buljongen og kok opp. Tilsett orecchietten i pannen og kok under konstant omrøring i 5 minutter til pastaen er litt mykere.
-
4Rør inn fløte, parmesan, sitronskall, saft og litt salt og pepper i pastaen. Legg kyllingen tilbake i gryten rett oppå pastaen. Legg på lokket og la det småkoke i 10-15 minutter (etter anvisning på pastapakken) til kyllingstrimlene er gjennomstekt og pastaen er al dente.
-
5Legg kyllingen tilbake på en tallerken. Rør babyspinat inn i pastaen. Legg kyllingbrystfileten tilbake på pastaen og server den i pannen pyntet med fersk basilikum.