- Grønnsaker
Ingredienser
- 5 store løk, finhakket
- 80 g smør
- 1 l grønnsaksbuljong
- 1 kvast fersk timian
- 1 laurbærblad
- 4 tykke skiver brød
- 2 mellomstore løk, skåret i tykke skiver
- 100 g revet ost, f.eks. gruyère
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 200 °C
-
2Smelt 60 g smør i en kasserolle og stek de hakkede løkene på svak varme i ca. 20 minutter til de er gylne. Det er denne langsomme bruningen som gir smak til suppen
-
3Tilsett buljong og krydderurter og la det hele koke i 10 minutter på svak varme
-
4Ta krydderne ut av suppen og fordel den i fire ovnsfaste skåler
-
5Skjær til brødskivene slik at de er litt større enn skålene. Press en skive løk ned i midten av brødet og stek det på en panne i resten av smøret. Brødet skal stekes på begge sider, og løken skal ha en gyllen farge. Gjenta med resten av brødskivene
-
6Plasser hver brødskive på en skål og strø den revne osten over. Bak i ovnen i et par minutter til osten er helt smeltet