
Autentisk fransk løksuppe er en intens suppe på brunede løker, som blir toppet med et sprøtt stykke brød og en god porsjon smeltet gruyère. Et velsmakende kulinarisk mesterverk! Suppen egner seg godt som både forrett og som hovedrett, og den er både lett og rask å tilberede.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 5 store løk, finhakket
- 80 g smør
- 1 l grønnsaksbuljong
- 1 kvast fersk timian
- 1 laurbærblad
- 4 tykke skiver brød
- 2 mellomstore løk, skåret i tykke skiver
- 100 g revet ost, f.eks. gruyère
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 200 °C
-
2Smelt 60 g smør i en kasserolle og stek de hakkede løkene på svak varme i ca. 20 minutter til de er gylne. Det er denne langsomme bruningen som gir smak til suppen
-
3Tilsett buljong og krydderurter og la det hele koke i 10 minutter på svak varme
-
4Ta krydderne ut av suppen og fordel den i fire ovnsfaste skåler
-
5Skjær til brødskivene slik at de er litt større enn skålene. Press en skive løk ned i midten av brødet og stek det på en panne i resten av smøret. Brødet skal stekes på begge sider, og løken skal ha en gyllen farge. Gjenta med resten av brødskivene
-
6Plasser hver brødskive på en skål og strø den revne osten over. Bak i ovnen i et par minutter til osten er helt smeltet