Miniscones med lavendel og sitron

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Miniscones med lavendel og sitron
Disse lyse sconesene er fylt med duftende lavendel. Nyt den med ettermiddagste eller som en festlig forkjælelse ved spesielle anledninger.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 175 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts sukker
  • 1 dryss salt
  • 50 g kaldt smør i terninger
  • 1 stort egg fra frittgående høns
  • 1 stor eggeplomme
  • 75 ml melk, romtemperatur
  • 5–10 ml finhakkede lavendelblomster
  • 1 presset sitron
  • ekstra melk til å pensle med
FOR LAVENDELSUKKERET
  • 50 g sukker
  • 15 ml – 25 ml lavendelblader
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C (180° varmluft). Smør en Le Creuset-bakeform til 12 minibrownies.
  • 2
    Sikt mel, bakepulver, sukker og salt i en mellomstor bolle. Tilsett smør og gni de tørre ingrediensene inn i det kalde smøret med fingertuppene for å blande og lage en fin smuldretekstur.
  • 3
    Pisk egg, eggeplomme, melk, lavendelblomst og sitronskall sammen og bland det hele godt. Tilsett de våte ingrediensene i det tørre og bland med en gaffel til blandingen er deigaktig. Sørg for å kun røre deigen lett.
  • 4
    Dryss mel på benkeplaten og hell forsiktig ut deigen. Elt deigen og brett den til den er ca. 2 cm tykk. Bruk en skarp kniv og skjær deigen i 12 biter. Legg dem i formen. Trykk deigbitene forsiktig ned i formen og pensle dem med melk. Stek i 15 til 20 minutter.
  • 5
    Serveres varm med creme fraiche, pisket krem eller sitronkrem og et dryss lavendelsukker.
  • 6
    Slik lager du lavendelsukkeret:
  • 7
    Ha sukker og lavendelblader i en blender og kvern det til det blir lilla. Dette må gjøres like før servering, da fargen raskt endrer seg igjen.