- Mel
Ingredienser
- 175 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts sukker
- 1 dryss salt
- 50 g kaldt smør i terninger
- 1 stort egg fra frittgående høns
- 1 stor eggeplomme
- 75 ml melk, romtemperatur
- 5–10 ml finhakkede lavendelblomster
- 1 presset sitron
- ekstra melk til å pensle med
- 50 g sukker
- 15 ml – 25 ml lavendelblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C (180° varmluft). Smør en Le Creuset-bakeform til 12 minibrownies.
-
2Sikt mel, bakepulver, sukker og salt i en mellomstor bolle. Tilsett smør og gni de tørre ingrediensene inn i det kalde smøret med fingertuppene for å blande og lage en fin smuldretekstur.
-
3Pisk egg, eggeplomme, melk, lavendelblomst og sitronskall sammen og bland det hele godt. Tilsett de våte ingrediensene i det tørre og bland med en gaffel til blandingen er deigaktig. Sørg for å kun røre deigen lett.
-
4Dryss mel på benkeplaten og hell forsiktig ut deigen. Elt deigen og brett den til den er ca. 2 cm tykk. Bruk en skarp kniv og skjær deigen i 12 biter. Legg dem i formen. Trykk deigbitene forsiktig ned i formen og pensle dem med melk. Stek i 15 til 20 minutter.
-
5Serveres varm med creme fraiche, pisket krem eller sitronkrem og et dryss lavendelsukker.
-
6Slik lager du lavendelsukkeret:
-
7Ha sukker og lavendelblader i en blender og kvern det til det blir lilla. Dette må gjøres like før servering, da fargen raskt endrer seg igjen.