- Egg
Ingredienser
- 3 fedd presset hvitløk.
- 30 ml olivenolje
- 5 g røkt paprika
- 50 g smør
- 200 g friske cherrytomater
- 2 x 400 g hermetiske cherrytomater 4 store egg fra frittgående høns
- 4 store egg fra frittgående høns
- 15 ml sherryeddik
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- Nøytral og tykk yoghurt til servering
- Karse til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell olivenolje med hvitløk i en 26 cm Le Creuset-buffetgryte og stek forsiktig på middels varme. Tilsett røkt paprika og smør etter et minutt. Stek til smøret er smeltet. Tilsett de friske cherrytomatene og stek i fem minutter Fjern de stekte tomatene og spar dem til servering. Tilsett de to boksene med cherrytomater til det resterende smøret. Fyll boksene med vann (ca. en fjerdedel), og skyll for å få ev. rester av tomatjuicen fra boksen. Hell vannet i pannen. La det småkoke i 15 minutter til sausen tykner.
-
2Mens du venter, kan du posjere eggene dine i vår sautepanne med posjeringsinnsats i 3-lags rustfritt stål. Smak til sausen med krydder og tilsett litt sherryeddik. Tilsett de posjerte eggene og la det varme gjennom. Fjern fra varmen og tilsett de posjerte eggene og cherrytomatsausen på tallerkener med nøytral og tykk yoghurt. Til slutt kan du legge litt karse på toppen, samt de smørstekte paprika-cherrytomatene. Serveres med ristet ciabattabrød.