Tyrkiske egg med paprika- og tomatsaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Tyrkiske egg med paprika- og tomatsaus
Bli inspirert av smaken av Tyrkia med en enkel, men svært tilfredsstillende shakshuka, som består av posjerte egg i en lekker paprika og tomatsaus.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 fedd presset hvitløk.
  • 30 ml olivenolje
  • 5 g røkt paprika
  • 50 g smør
  • 200 g friske cherrytomater
  • 2 x 400 g hermetiske cherrytomater 4 store egg fra frittgående høns
  • 4 store egg fra frittgående høns
  • 15 ml sherryeddik
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • Nøytral og tykk yoghurt til servering
  • Karse til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell olivenolje med hvitløk i en 26 cm Le Creuset-buffetgryte og stek forsiktig på middels varme. Tilsett røkt paprika og smør etter et minutt. Stek til smøret er smeltet. Tilsett de friske cherrytomatene og stek i fem minutter Fjern de stekte tomatene og spar dem til servering. Tilsett de to boksene med cherrytomater til det resterende smøret. Fyll boksene med vann (ca. en fjerdedel), og skyll for å få ev. rester av tomatjuicen fra boksen. Hell vannet i pannen. La det småkoke i 15 minutter til sausen tykner.
  • 2
    Mens du venter, kan du posjere eggene dine i vår sautepanne med posjeringsinnsats i 3-lags rustfritt stål. Smak til sausen med krydder og tilsett litt sherryeddik. Tilsett de posjerte eggene og la det varme gjennom. Fjern fra varmen og tilsett de posjerte eggene og cherrytomatsausen på tallerkener med nøytral og tykk yoghurt. Til slutt kan du legge litt karse på toppen, samt de smørstekte paprika-cherrytomatene. Serveres med ristet ciabattabrød.