Søte boller med syltetøy og mandler

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Søte boller med syltetøy og mandler
Disse syltetøyfylte bollene er fruktige, nøtteaktige og en ren fornøyelse – både å bake og spise.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Søt bolledeig kjøpt i en butikk
  • 200 g jordbærsyltetøy
  • Skall fra 1 appelsin
  • 20 g hakkede mandler
  • Smeltet smør til pensling
FOR GLASUREN
  • Saft fra 1 appelsin eller blodappelsin
  • 300 g melis
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg deigen på en melet overflate. Kjevle ut til deigen har en rektangulær form – ca. 45 cm lang. Del deigen i to like deler ved å skjære den loddrett.
  • 2
    Fordel syltetøyet ut over den ene halvdelen, la den andre være bar. Riv appelsinskallet over syltetøyet, og dryss mandelbitene jevnt utover. Legg den andre halvdelen av deigen over den pyntende, slik at den får form som et smørbrød. Trykk lett ned for å få deigen til å feste seg bedre. Skjær deigen i åtte ca. 2,5 cm brede strimler.
  • 3
    Ta en strimmel og fold den på midten for å lage en bolle. Snurr den som du ville ha gjort med en kanelsnurr og fest sammen begge ender for å danne en snodd bolle.
  • 4
    Smør en 26 cm Le Creuset Heritage-fat og legg alle bollene i den. Dekk til og la det heve i en time. Pensle de hevede bollene med smør og strø eventuelt ekstra mandler på toppen før du steker dem ved 180 °C i 30–35 minutter. Stek bollene til de er gylne og gjennomstekte.
  • 5
    Mens bollene bakes, kan du lage glasuren ved å blande begge ingrediensene. Pensle den ferdige glasuren over de varme bollene. La alt avkjøles i 5 minutter og server.