- Frukt
Ingredienser
- Søt bolledeig kjøpt i en butikk
- 200 g jordbærsyltetøy
- Skall fra 1 appelsin
- 20 g hakkede mandler
- Smeltet smør til pensling
- Saft fra 1 appelsin eller blodappelsin
- 300 g melis
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg deigen på en melet overflate. Kjevle ut til deigen har en rektangulær form – ca. 45 cm lang. Del deigen i to like deler ved å skjære den loddrett.
-
2Fordel syltetøyet ut over den ene halvdelen, la den andre være bar. Riv appelsinskallet over syltetøyet, og dryss mandelbitene jevnt utover. Legg den andre halvdelen av deigen over den pyntende, slik at den får form som et smørbrød. Trykk lett ned for å få deigen til å feste seg bedre. Skjær deigen i åtte ca. 2,5 cm brede strimler.
-
3Ta en strimmel og fold den på midten for å lage en bolle. Snurr den som du ville ha gjort med en kanelsnurr og fest sammen begge ender for å danne en snodd bolle.
-
4Smør en 26 cm Le Creuset Heritage-fat og legg alle bollene i den. Dekk til og la det heve i en time. Pensle de hevede bollene med smør og strø eventuelt ekstra mandler på toppen før du steker dem ved 180 °C i 30–35 minutter. Stek bollene til de er gylne og gjennomstekte.
-
5Mens bollene bakes, kan du lage glasuren ved å blande begge ingrediensene. Pensle den ferdige glasuren over de varme bollene. La alt avkjøles i 5 minutter og server.