- Ost
Ingredienser
- 2 pakker mørdeig på 400g
- 6 egg fra frittgående høns
- 160 ml melk
- 160 ml kremfløte
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- 10 g bredhakket bladpersille
- 1 x 250 g brieost i skiver (kjøp en ekstra hvis du også vil servere noe ved siden av)
- 140 g avsilte soltørkede tomater
- friske tomater i skiver til servering
- Basilikum til servering
- Olivenolje, til dressing
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C varmluft).
-
2La deigen tine litt, og overlapp deretter de to lagene. Kjevle dem ut på et melet underlag og samle dem deretter til ett stort stykke.
-
3Bruk vår 28 cm riflede paiform og legg deigen forsiktig i formen. Sørg for at deigen er jevnt fordelt i paiformen, og trim overflødig deig etter behov. Prikk bunnen av deigen med en gaffel. Kle terten med bakepapir og tilsett bakebønner eller ris. Stek tertebunnen i 25–30 minutter, til deigen er gyllen og nesten gjennomstekt. Ta den ut av ovnen og fjern bakepapiret og bønnene/risen. La tertebunnen kjøle seg ned.
-
4Visp egg, melk og fløte sammen. Krydre og tilsett persille. Legg den skivede brieosten og de soltørkede tomatene jevnt på den avkjølte tertebunnen. Tilsett eggeblandingen. Stek i 35–40 minutter til overflaten er gyllen og fast.
-
5Server terten varm med friske tomater, basilikum og litt olivenolje.