Terte med tomat og brieost

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Terte med tomat og brieost
Denne velsmakende, krydrede terten er laget med butikkjøpt deig og toppet med tomater og brieost. Perfekt til en lett frokost eller middag
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 pakker mørdeig på 400g
TIL FYLL
  • 6 egg fra frittgående høns
  • 160 ml melk
  • 160 ml kremfløte
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 10 g bredhakket bladpersille
  • 1 x 250 g brieost i skiver (kjøp en ekstra hvis du også vil servere noe ved siden av)
  • 140 g avsilte soltørkede tomater
  • friske tomater i skiver til servering
  • Basilikum til servering
  • Olivenolje, til dressing
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C varmluft).
  • 2
    La deigen tine litt, og overlapp deretter de to lagene. Kjevle dem ut på et melet underlag og samle dem deretter til ett stort stykke.
  • 3
    Bruk vår 28 cm riflede paiform og legg deigen forsiktig i formen. Sørg for at deigen er jevnt fordelt i paiformen, og trim overflødig deig etter behov. Prikk bunnen av deigen med en gaffel. Kle terten med bakepapir og tilsett bakebønner eller ris. Stek tertebunnen i 25–30 minutter, til deigen er gyllen og nesten gjennomstekt. Ta den ut av ovnen og fjern bakepapiret og bønnene/risen. La tertebunnen kjøle seg ned.
  • 4
    Visp egg, melk og fløte sammen. Krydre og tilsett persille. Legg den skivede brieosten og de soltørkede tomatene jevnt på den avkjølte tertebunnen. Tilsett eggeblandingen. Stek i 35–40 minutter til overflaten er gyllen og fast.
  • 5
    Server terten varm med friske tomater, basilikum og litt olivenolje.