- Kjøtt
Ingredienser
- Olivenolje
- 1 hvitløk, halvert på langs
- 6 kvister timian
- 4 kvister rosmarin
- 1 laurbærblad
- 2 x 400 g cherrytomater på boks
- 500 ml hønsekraft
- 1 ts sukker
- 140 g grønne oliven, uten steiner
- 1 sitron, ytre skall raspet av og så halvert
- 1 x 400 g cannellinibønner på boks, drenerte
- 160 g hermetiske artisjokker i vann
- 1 frittgående kylling
- 1 sitron, ytre skall raspet av, så halvert
- 100 g smør
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180°C (160° varmluft).
-
2For å tilberede sausen, varm opp Le Creusets stekepanne (Signature, 30 cm) med litt olivenolje og stek hvitløken med flatsiden ned til den er gylden. Tilsett urtene og la smaken av disse frigis. Tilsett begge boksene med tomater og kraft og sett ned varmen til det småkoker. La det koke i 20 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett 1 ts sukker for å runde av smaken av syre. Slå av varmen og tilsett raspet sitronskall og oliven. La det avkjøles. For å tilberede kyllingen fyller du hulrommet med halve sitronen (som nå mangler skallets ytre lag). Løft skinnet på forsiktig og legg smøret under skinnet rett på kyllingbrystet.
-
3Fold skinnet tilbake og tilsett rikelig med salt. Dette gir sprøtt skinn og saftig kyllingbryst. Når sausen er avkjølt, legg kyllingen i sausen og stek i ovnen i 1 time eller til den er gjennomstekt. Når 70 minutter av koketiden har passert, legger du cannellinibønnene og artisjokkene i sausen og steker videre i 20 minutter. Ta ut av ovnen, skjær opp og server varm i sausen, gjerne med ristet brød.