Ingredienser
- 225 g romtemperert smør
- 300 g brun farin
- 360 g hvetemel
- 1 ts natron
- ½ ts salt
- 1 stort egg fra frittgående høns
- 200 g mørk sjokolade
- minipåskeegg til pynt
- Vaniljeis til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk smør og sukker til blandingen er kremaktig.
-
2Tilsett egget og pisk til det er blandet sammen.
-
3Sikt de tørre ingrediensene sammen og ha dem i de våte ingrediensene.
-
4Skjær sjokoladen i små biter og tilsett i blandingen.
-
5Bland til det dannes en deig.
-
6Smør Le Creuset-påskeeggbrettet lett.
-
7Lag 12 deigkuler på 50 g hver og trykk dem godt ned i brettet.
-
8Bak i 15–20 minutter.
-
9Avkjøl i formen i 5 minutter.
-
10Fjern forsiktig.
-
11Hvis du vil, kan du servere dem varme med vaniljeis, eller de kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil fire dager.
-
12Den resterende deigen kan has i en plastfolie og fryses i opptil en måned. Tin og form som nevnt ovenfor.