Ingredienser
- 3 x trimmet lammekrone fra frittgående lam
- Salt og pepper
- skallet fra 2 sitroner
- 20 g pistasjnøtter i skall
- 3 fedd skrellet hvitløk
- 30 g basilikum
- 30 g mynte
- 110 g sprøtt brød (et daggammelt ciabattabrød fungerer godt)
- Olivenolje
- 50 g smør
- 125 g basilikum pesto
-
SLIK GJØR DU
-
1Sørg for at lammet har romtemperatur og at det klappes tørt med et kjøkkenhåndkle.
-
2Krydre kjøttet med salt og pepper.
-
3Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C varmluft).
-
4For å lage crumblen må sitronskall, pistasjnøtter, hvitløk, urter, brød og krydder blandes i en foodprosessor.
-
5Varm opp en stor Le Creuset non-stick-stekepanne med litt olivenolje. Brun lammekjøttet til det er gyllent hele veien rundt.
-
6Drypp kjøttet med smør.
-
7Ta lammet ut av pannen og legg det i en Le Creuset 35 cm stekepanne i rustfritt stål.
-
8Gni inn fettsiden av lammelåret med basilikumpestoen. Pestoen vil fungere som «lim» til crumblen.
-
9Tilføy rikelig med crumble på overflaten og trykk ned for å sikre at det sitter fast.
-
10Drypp over olivenolje og tilføy noen terninger av smør.
-
11Ønsker du rosa lammekjøtt, må det stekes i 30–40 minutter.
-
12Alternativt kan du la den stå i ovnen til den er stekt slik du foretrekker.
-
13Ta lammelåret ut av ovnen, dekk med aluminiumsfolie og la hvile i 10 minutter før servering.