Påskelam med urter og pistasjnøtter

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Påskelam med urter og pistasjnøtter
Det ser utsøkt ut og gir deg mørt, rosa kjøtt med en uimotståelig skorpe.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 3 x trimmet lammekrone fra frittgående lam
  • Salt og pepper
  • skallet fra 2 sitroner
  • 20 g pistasjnøtter i skall
  • 3 fedd skrellet hvitløk
  • 30 g basilikum
  • 30 g mynte
  • 110 g sprøtt brød (et daggammelt ciabattabrød fungerer godt)
  • Olivenolje
  • 50 g smør
  • 125 g basilikum pesto
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sørg for at lammet har romtemperatur og at det klappes tørt med et kjøkkenhåndkle.
  • 2
    Krydre kjøttet med salt og pepper.
  • 3
    Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C varmluft).
  • 4
    For å lage crumblen må sitronskall, pistasjnøtter, hvitløk, urter, brød og krydder blandes i en foodprosessor.
  • 5
    Varm opp en stor Le Creuset non-stick-stekepanne med litt olivenolje. Brun lammekjøttet til det er gyllent hele veien rundt.
  • 6
    Drypp kjøttet med smør.
  • 7
    Ta lammet ut av pannen og legg det i en Le Creuset 35 cm stekepanne i rustfritt stål.
  • 8
    Gni inn fettsiden av lammelåret med basilikumpestoen. Pestoen vil fungere som «lim» til crumblen.
  • 9
    Tilføy rikelig med crumble på overflaten og trykk ned for å sikre at det sitter fast.
  • 10
    Drypp over olivenolje og tilføy noen terninger av smør.
  • 11
    Ønsker du rosa lammekjøtt, må det stekes i 30–40 minutter.
  • 12
    Alternativt kan du la den stå i ovnen til den er stekt slik du foretrekker.
  • 13
    Ta lammelåret ut av ovnen, dekk med aluminiumsfolie og la hvile i 10 minutter før servering.