- Ris og korn
Ingredienser
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 250 g sjampinjonger eller blandet sopp
- 1 ss ekstra virgin olivenolje (jomfruolje)
- 1 ss smør
- 300 g risottoris
- 2 dl hvitvin
- 1 L grønnsaksbuljong
- 1 pakke frisk babyspinat, 100 gram
- 50 g parmesanost/revet
- 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- Salt og pepper
- 3 kvister persille
-
SLIK GJØR DU
-
1Hakk løk og hvitløk.
-
2Rens soppen, og skjær den i skiver.
-
3Varm olje og smør i en sauterpanne, og stek løken samt halvparten av soppen.
-
4Tilsett ris, og stek til den er lett gyllen. Hell over hvitvin og la det koke inn. Tilsett buljongen gradvis. Rør ofte i pannen, og la risen småkoke ved svak varme i ca. 20 minutter til den er mør, og buljongen er kokt inn.
-
5Skyll spinaten, og tørk den godt i en salatspinner. Vend spinat og revet parmesanost i risottoen, og la spinaten falle sammen. Smak til med salt og pepper.
-
6Varm oljen på en panne og stek resten av soppen ved god varme. Smak til med salt og pepper, og dryss persille over.
-
7Anrett risottoen med den stekte soppen på toppen. Server eventuelt med en frisk grønn salat til.