Risotto med sopp og frisk spinat

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Risotto med sopp og frisk spinat
Vil du lage en herlig risotto, men har knapt med tid? Prøv vår versjon med sopp, hvitvin og buljong. 3-PLY rustfritt stål er et godt materialvalg til retten, da det reagerer raskt ved temperaturendringer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 250 g sjampinjonger eller blandet sopp
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje (jomfruolje)
  • 1 ss smør
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvitvin
  • 1 L grønnsaksbuljong
  • 1 pakke frisk babyspinat, 100 gram
  • 50 g parmesanost/revet
  • 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • Salt og pepper
  • 3 kvister persille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hakk løk og hvitløk.
  • 2
    Rens soppen, og skjær den i skiver.
  • 3
    Varm olje og smør i en sauterpanne, og stek løken samt halvparten av soppen.
  • 4
    Tilsett ris, og stek til den er lett gyllen. Hell over hvitvin og la det koke inn. Tilsett buljongen gradvis. Rør ofte i pannen, og la risen småkoke ved svak varme i ca. 20 minutter til den er mør, og buljongen er kokt inn.
  • 5
    Skyll spinaten, og tørk den godt i en salatspinner. Vend spinat og revet parmesanost i risottoen, og la spinaten falle sammen. Smak til med salt og pepper.
  • 6
    Varm oljen på en panne og stek resten av soppen ved god varme. Smak til med salt og pepper, og dryss persille over.
  • 7
    Anrett risottoen med den stekte soppen på toppen. Server eventuelt med en frisk grønn salat til.