Smørstekte gulrøtter med hasselnøtter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Smørstekte gulrøtter med hasselnøtter
Smørstekte gulrøtter er fantastisk som tilbehør til både kjøtt og fisk, og de er lette å lage. I vår oppskrift får gulrøttene selskap av hasselnøtter, som komplementeres av smørets egne nøttetoner. Det vil uten tvil bli en favoritt på middagsbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 bunt gulrøtter med topp
  • 1 ss olje
  • 35 g smør
  • 75 g hasselnøtter
  • brønnkarse
  • salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skrubb gulrøttene rene og kok dem i 5 minutter i godt saltet vann.
  • 2
    I mellomtiden rister du hasselnøttene i en tørr stekepanne. Trekk nøttene av varmen når de begynner å få litt farge, og grovhakk dem.
  • 3
    Stek gulrøttene i 3–4 minutter i litt olje, og tilsett deretter smøret. Skru ned varmekilden mens smøret brunes forsiktig.
  • 4
    Tilsett de grovhakkede nøttene, smak til med salt og pepper og topp med brønnkarse.
 
Tips
Du kan også prøve deg frem med andre rotfrukter, avhengig av hva du har tilgjengelig.
 
 
Le Creuset