
Smørstekte gulrøtter er fantastisk som tilbehør til både kjøtt og fisk, og de er lette å lage. I vår oppskrift får gulrøttene selskap av hasselnøtter, som komplementeres av smørets egne nøttetoner. Det vil uten tvil bli en favoritt på middagsbordet.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 bunt gulrøtter med topp
- 1 ss olje
- 35 g smør
- 75 g hasselnøtter
- brønnkarse
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Skrubb gulrøttene rene og kok dem i 5 minutter i godt saltet vann.
-
2I mellomtiden rister du hasselnøttene i en tørr stekepanne. Trekk nøttene av varmen når de begynner å få litt farge, og grovhakk dem.
-
3Stek gulrøttene i 3–4 minutter i litt olje, og tilsett deretter smøret. Skru ned varmekilden mens smøret brunes forsiktig.
-
4Tilsett de grovhakkede nøttene, smak til med salt og pepper og topp med brønnkarse.
Tips
Du kan også prøve deg frem med andre rotfrukter, avhengig av hva du har tilgjengelig.
