Strimlet lammeskank med yoghurt og agurk

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Strimlet lammeskank med yoghurt og agurk
Disse møre lammeskankene nærmest brister av marokkanske smaker. Serveres med flatbrød som et helt måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 4 små lammeskank fra frittgående lam, trimmet
  • Salt og pepper
  • 20 g ferdigkjøpt krydderblanding (marokkansk eller tagine)
  • 4 perleløk, skrelt og halvert
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 kanelstang
  • 3 ml tørket chili
  • 50 g tomatpuré
  • 1 x 400 g hele tomater på boks
  • 500 ml oksekraft
  • Flatbrød eller pitabrød, ristet til servering
  • Friske urter som mynte, basilikum og persille til servering
  • Pikant yoghurt med agurk, til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp en støpejernsgryte (24 cm) med en god skvett olivenolje. Kjøttet krydres i mellomtiden. Når gryten er varm nok, surrer du lammeskankene til de er jevnt gylne. Legg dem på en stor tallerken og dryss marokkansk krydder over og litt ekstra olivenolje, og vend dem fram og tilbake til de er helt dekket.
  • 2
    Forvarm ovnen til 160° C. Drypp litt mer olivenolje i gryten. Surr de halverte løkene på middels varme til de er gylne, og tilsett hvitløk, kanel og chili. La det surre i 1 minutt til det dufter godt. Tilsett tomatpuré og kok i 2 minutter. Tilsett tomater på boks og kraft og kok opp. La det koke, og legg lammeskankene med krydder helt ned i væsken.
  • 3
    Legg lokket på gryten og sett den i ovnen i 3-4 timer til kjøttet skiller seg av benet. Sjekk at det er helt nedsenket under tilberedningen for å unngå at kjøttet blir seigt eller tørker ut. Nå kan du servere lammeskankene som de er med ben, eller fjerne bena og la kjøttet hvile i 30 minutter før du strimler det med gafler og legger det tilbake i sausen. Smak sausen til med krydder som allerede har fått ekstra smak under tilberedelsen. Smak til etter behov. Server med flatbrød, friske urter og nylaget agurkyoghurt.