- Kjøtt
Ingredienser
- Olivenolje
- 4 små lammeskank fra frittgående lam, trimmet
- Salt og pepper
- 20 g ferdigkjøpt krydderblanding (marokkansk eller tagine)
- 4 perleløk, skrelt og halvert
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1 kanelstang
- 3 ml tørket chili
- 50 g tomatpuré
- 1 x 400 g hele tomater på boks
- 500 ml oksekraft
- Flatbrød eller pitabrød, ristet til servering
- Friske urter som mynte, basilikum og persille til servering
- Pikant yoghurt med agurk, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en støpejernsgryte (24 cm) med en god skvett olivenolje. Kjøttet krydres i mellomtiden. Når gryten er varm nok, surrer du lammeskankene til de er jevnt gylne. Legg dem på en stor tallerken og dryss marokkansk krydder over og litt ekstra olivenolje, og vend dem fram og tilbake til de er helt dekket.
-
2Forvarm ovnen til 160° C. Drypp litt mer olivenolje i gryten. Surr de halverte løkene på middels varme til de er gylne, og tilsett hvitløk, kanel og chili. La det surre i 1 minutt til det dufter godt. Tilsett tomatpuré og kok i 2 minutter. Tilsett tomater på boks og kraft og kok opp. La det koke, og legg lammeskankene med krydder helt ned i væsken.
-
3Legg lokket på gryten og sett den i ovnen i 3-4 timer til kjøttet skiller seg av benet. Sjekk at det er helt nedsenket under tilberedningen for å unngå at kjøttet blir seigt eller tørker ut. Nå kan du servere lammeskankene som de er med ben, eller fjerne bena og la kjøttet hvile i 30 minutter før du strimler det med gafler og legger det tilbake i sausen. Smak sausen til med krydder som allerede har fått ekstra smak under tilberedelsen. Smak til etter behov. Server med flatbrød, friske urter og nylaget agurkyoghurt.