Utbenet svinebog med risoni på gresk vis

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Utbenet svinebog med risoni på gresk vis
Perfekt søndagsmiddag, rett fra ovnen i en oval støpejernsgryte. Server sprø og saftige svinekjøtt med risoni som et nydelig alternativ til den klassiske søndagsmiddagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,6 kg svinebog, utbenet
  • Havsalt og nykvernet sort pepper, smak til
  • Olivenolje
  • 5 g frisk oregano
  • 5 g frisk timian
  • 5 g frisk rosmarin
  • 5 g frisk salvie
  • 2 sitroner, presset
  • 1 fedd hvitløk
  • 6 sjalottløk, halvert
  • 100 g sorte oliven
  • 70 g kapers
  • 500 ml hønsekraft
  • 65 ml tørr hvitvin
  • 500 g risoni (risformet pasta)
  • 45 ml olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha godt med salt på svoren. La stå utildekket i kjøleskapet over natten for å tørke ut.
  • 2
    Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C på varmluft).
  • 3
    Legg svinekjøttet i en oval støpejernsgryte (27 cm). Lag dype riper i svoren og tilsett godt med olivenolje. Ha urter, sitronsaft, hvitløk, sjalottløk, oliven og kapers i gryten. Hell kraften og hvitvinen i gryten og pass på at det ikke kommer i kontakt med svoren. Dekk til med lokk og la det surre langsomt i ovnen i fire timer.
  • 4
    Sett ovnen opp til 220 °C (200 °C varmluft), ta av lokket fra gryten og skrap av fettlaget som er dannet av svinekjøttet. Hell av væsken og sett svinekjøttet tilbake i ovnen i omtrent en time. Grill svoren mot slutten hvis den ikke er sprø. Kok risonien al dente, tilsett olivenolje og smak til. Sett til side til retten skal serveres. Skjær kjøttet og server i den varme kraften til den lune risonien og mer av friske urter etter behov.