Vårkylling i støpejernsgryte

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Vårkylling i støpejernsgryte
Prøv vår vårkylling med masser av urter og hvitvin – den passer perfekt til vår ovale støpejernsgryte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2-3 kvister timian
  • 2-3 kvister rosmarin
  • 2 ss. havsalt
  • 1 ss. friskkvernet pepper
  • 2 sitroner (ikke overflatebehandlet)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 kylling (1,5 kg)
  • 2 dl hvitvin
  • 4 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 3 neper
  • Olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200 °C.
  • 2
    Hakk timian og rosmarin helt fint.
  • 3
    Riv skallen på den ene sitronen.
  • 4
    Bland havsalt og pepper med de hakkede krydderurtene og sitronskallet. Gni hele kyllingen inn med krydderblandingen.
  • 5
    Skjær opp sitronene i skiver. Skrell hvitløksfeddene og hakk dem grovt. Fyll kyllingen med hvitløk og 4-5 sitronskiver.
  • 6
    Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær dem i staver. Nepene vaskes grundig og deles i to. Legg grønnsakene i bunnen av gryten. Drypp med olivenolje.
  • 7
    Legg kyllingen i gryten. Hell hvitvin over kyllingen. Fordel resten av sitronskivene på kyllingen. Drypp med olivenolje.
  • 8
    Legg lokk på gryten og sett den i ovnen. Stek kyllingen i en time. Ta av lokket av gryten og stek i ytterligere 15 minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt.
  • 9
    Skjær kyllingen i stykker og anrett kyllingstykkene over grønnsakene. Retten serveres i gryten.
 
Tips
Vær oppmerksom på, at de fleste støpejernsgryter har fenolknopp på lokket som tåler opp til 200° C. Hos Le Creuset kan det kjøpes en stålknopp til støpejernsgrytene, som tåler høyere temperaturer.
 
 
Le Creuset