- Fjærkre
Ingredienser
- 2-3 kvister timian
- 2-3 kvister rosmarin
- 2 ss. havsalt
- 1 ss. friskkvernet pepper
- 2 sitroner (ikke overflatebehandlet)
- 4 fedd hvitløk
- 1 kylling (1,5 kg)
- 2 dl hvitvin
- 4 gulrøtter
- 1 pastinakk
- 3 neper
- Olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C.
-
2Hakk timian og rosmarin helt fint.
-
3Riv skallen på den ene sitronen.
-
4Bland havsalt og pepper med de hakkede krydderurtene og sitronskallet. Gni hele kyllingen inn med krydderblandingen.
-
5Skjær opp sitronene i skiver. Skrell hvitløksfeddene og hakk dem grovt. Fyll kyllingen med hvitløk og 4-5 sitronskiver.
-
6Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær dem i staver. Nepene vaskes grundig og deles i to. Legg grønnsakene i bunnen av gryten. Drypp med olivenolje.
-
7Legg kyllingen i gryten. Hell hvitvin over kyllingen. Fordel resten av sitronskivene på kyllingen. Drypp med olivenolje.
-
8Legg lokk på gryten og sett den i ovnen. Stek kyllingen i en time. Ta av lokket av gryten og stek i ytterligere 15 minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt.
-
9Skjær kyllingen i stykker og anrett kyllingstykkene over grønnsakene. Retten serveres i gryten.