Vegetarisk one-pot-pasta med sopp, squash og spinat

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Vegetarisk one-pot-pasta med sopp, squash og spinat
Denne kremaktige one-pot-pastaen er en enkel rett som stort sett passer seg selv når du har blandet alle ingrediensene. En perfekt hverdagsrett som smaker fantastisk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 350 g linguine-pasta
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 250 g brune sjampinjonger (eller hvite)
  • ½ squash (ca. 190 g)
  • 75 g fersk spinat
  • 2 ts tørket eller frisk timian
  • 8 dl vann
  • 1 l grønnsakbuljong
  • 2 dl matfløte
  • 50 g revet parmesan + mer til å drysse over
  • Flaksalt og kvernet pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Start med å hakke løk og hvitløk i terninger og legg dem i gryten. Vask soppene grundig og skjær av bunnen. Del dem i to, og skjær dem i tynne skiver. Gjør det samme med den halve squashen, men skjær den først i fire, slik at stykkene ikke blir for store. Vask spinaten og skjær den i strimler. Legg alt i gryten.
  • 2
    Knekk pastaen på midten og tilsett resten av ingredienser i gryten, bortsett fra matlagingsfløte og parmesan.
  • 3
    Sett på middels varme og la retten småkoke i ca. 15 minutter eller til pastaen er nesten ferdig. I starten vil det se ut som om det er for mye i gryten, men det kommer til å falle sammen. Rør rundt underveis.
  • 4
    Når pastaen er nesten ferdig, tilsettes matlagingsfløte og revet parmesan. Smak til med salt og pepper og ev. mer sitronsaft. Rør i et par minutter, så er retten klar til servering.
  • 5
    Server gjerne med revet parmesan på toppen og ev. litt frisk timian.