- Pasta
Ingredienser
- 350 g linguine-pasta
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 250 g brune sjampinjonger (eller hvite)
- ½ squash (ca. 190 g)
- 75 g fersk spinat
- 2 ts tørket eller frisk timian
- 8 dl vann
- 1 l grønnsakbuljong
- 2 dl matfløte
- 50 g revet parmesan + mer til å drysse over
- Flaksalt og kvernet pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Start med å hakke løk og hvitløk i terninger og legg dem i gryten. Vask soppene grundig og skjær av bunnen. Del dem i to, og skjær dem i tynne skiver. Gjør det samme med den halve squashen, men skjær den først i fire, slik at stykkene ikke blir for store. Vask spinaten og skjær den i strimler. Legg alt i gryten.
-
2Knekk pastaen på midten og tilsett resten av ingredienser i gryten, bortsett fra matlagingsfløte og parmesan.
-
3Sett på middels varme og la retten småkoke i ca. 15 minutter eller til pastaen er nesten ferdig. I starten vil det se ut som om det er for mye i gryten, men det kommer til å falle sammen. Rør rundt underveis.
-
4Når pastaen er nesten ferdig, tilsettes matlagingsfløte og revet parmesan. Smak til med salt og pepper og ev. mer sitronsaft. Rør i et par minutter, så er retten klar til servering.
-
5Server gjerne med revet parmesan på toppen og ev. litt frisk timian.