Bakt sjokoladeterte

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Bakt sjokoladeterte
En familiefavoritt! Lekker og overdådig. Skjær den i tynne skiver, og server med bær som en kontrast til den fyldige sjokoladen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til deigen
  • 250 g usaltet smør, kaldt og i terninger
  • 200 g siktet melis
  • 4 eggeplommer fra frittgående høns
  • 500 g siktet hvetemel
  • 60 ml kaldt vann
Til fyllet
  • 80 g smør (usaltet)
  • 300 g 70 % mørk sjokolade i stykker
  • 1 klype havsalt
  • 112 g kakaopulver av høy kvalitet, siktet
  • 8 store egg fra frittgående høns
  • 400 g sukker
  • 120 g gyllen sirup
  • 140 g creme fraiche
Ved servering
  • Friske bær og kirsebær
  • Is (valgfritt)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft).
  • 2
    Lag den søte deigen ved å ha smør og sukker i en foodprosessor og blende til konsistensen er kremaktig. Tilsett eggeplommene og blend til de er godt blandet. Tilsett melet og blend for å danne en smulete konsistens, og tilsett deretter vannet. Blend i et par sekunder til deigen samler seg, og form den til en ball. Ta den ut av prosessoren, og bland forsiktig for å skape en glatt deig uten å jobbe for mye med den. Pakk den inn i folie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  • 3
    Smør en Le Creuset 28 cm paiform i stentøy med fett. Dryss litt mel på arbeidsflaten, og når deigen er avkjølt, ruller du den ut til et ½ cm tykt lag. Kle paiformen i stentøy med deigen, og trykk den inn i alle rillene. Klipp bort overskytende deig og stikk hull med en gaffel. Legg et stykke bakepapir over terten, og fyll med bakebønner (ris eller tørkede bønner kan også brukes). Sett i kjøleskapet i 30 minutter. Bak tertebunnen i 40 minutter. Etter 40 minutter fjerner du bønnene og papiret, og baker i ytterligere 20 minutter til bunnen er lett gyllen. Ta ut av ovnen og la den avkjøles.
  • 4
    Skru ovnen ned til 160 °C varmluft. Ha smør, sjokolade og en liten knivsodd havsalt i en varmebestandig skål over en gryte med kokende vann for å lage fyllet. Sikt kakaopulveret i, og la deretter alt smelte langsomt, og rør litt rundt til det er godt blandet. Pisk egg og sukker i en separat skål med en håndmikser til blandingen er lys og kremaktig, og tilsett deretter gyllen sirup og creme fraiche. Pisk til alt er blandet. Pisk sammen sjokoladeblandingen og eggeblandingen. Hell alt over den avkjølte tertebunnen, og bak terten i 50 minutter til den er fast. Ta den ut av ovnen, og la den kjøle seg helt ned før servering. Serveres med friske bær og is (valgfritt).