Ingredienser
- 2 tunfiskbiffer
- 1,2 dl dukkah-krydder kjøpt i butikk
- 30 ml olivenolje
- Havsalt
- 15 g persille, grovhakket
- 3 eller 4 vårløk, grovhakket
- Saft og skall fra 1 liten sitron
- 30 g parmesanost, grovt revet
- Havsalt og sort pepper
- 45 ml olje
- Creme fraiche
- Babyagurker i tynne skiver
- Syltet rødløk
- Mikroblader til dekorasjon (valgfritt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Til pestoen legger du persille, vårløk, sitronskall, parmesan, en god klype salt og en rikelig mengde pepper i en kjøkkenmaskin og kverner et par ganger til den er finhakket. Tilsett olje og pisk den inn. Ha over i en bolle og rør inn sitronsaft.
-
2Tørk tunfiskbiffene med tørkepapir. Forvarm en Le Creuset 26 cm Signature grillpanne. Gni tunfiskbiffene med olivenolje og havsalt og stek i 1-2 minutter på hver side. La dem hvile i 2 minutter før du skjærer dem i tynne skiver. Rist dukkahen i en tørr panne til den dufter, ta den av varmen og tilsett 2-3 ss olivenolje. Skjær tunfisken i skiver og server med creme fraiche, hakkede agurker og syltet løk, dryss med pesto og topp med ristet dukkah.