Dukkah-stekt tunfisk med pesto og creme fraiche

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Dukkah-stekt tunfisk med pesto og creme fraiche
Denne oppskriften er perfekt til sommeren! Dukkah-skorpen har både god smak, tekstur og passer nydelig til den herlige vårløkpestoen. Server gjerne med fritert søtpotet.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til dukkah-stekt tunfisk
  • 2 tunfiskbiffer
  • 1,2 dl dukkah-krydder kjøpt i butikk
  • 30 ml olivenolje
  • Havsalt
Til vårløkpesto
  • 15 g persille, grovhakket
  • 3 eller 4 vårløk, grovhakket
  • Saft og skall fra 1 liten sitron
  • 30 g parmesanost, grovt revet
  • Havsalt og sort pepper
  • 45 ml olje
Til servering
  • Creme fraiche
  • Babyagurker i tynne skiver
  • Syltet rødløk
  • Mikroblader til dekorasjon (valgfritt)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til pestoen legger du persille, vårløk, sitronskall, parmesan, en god klype salt og en rikelig mengde pepper i en kjøkkenmaskin og kverner et par ganger til den er finhakket. Tilsett olje og pisk den inn. Ha over i en bolle og rør inn sitronsaft.
  • 2
    Tørk tunfiskbiffene med tørkepapir. Forvarm en Le Creuset 26 cm Signature grillpanne. Gni tunfiskbiffene med olivenolje og havsalt og stek i 1-2 minutter på hver side. La dem hvile i 2 minutter før du skjærer dem i tynne skiver. Rist dukkahen i en tørr panne til den dufter, ta den av varmen og tilsett 2-3 ss olivenolje. Skjær tunfisken i skiver og server med creme fraiche, hakkede agurker og syltet løk, dryss med pesto og topp med ristet dukkah.