Ingredienser
- 30 ml kokosolje
- 2 purreløker, vaskede og hakkede
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 480 g frosne erter
- 400 g babyspinat
- 1 liter grønnsakskraft
- 15 g friskhakket persille
- 15 g friskhakket koriander
- 400 ml kokosmelk
- Havsalt og nykvernet sort pepper
- Server med olivenolje og ertebønnespirer
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en 26 cm Le Creuset Signature rund støpejernsgryte eller suppegryte ved middels varme, og tilsett kokosoljen. Tilsett purreløkene og sauter dem til de er gjennomsiktige. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til det dufter. Tilsett de frosne ertene og babyspinaten, og bland godt.
-
2Hell buljongen over, og legg lokk på gryten. La det småkoke i 5 minutter. Ta av lokket, og krydre godt. Tilsett krydderurtene og hell suppen i en blender. Blend godt til den er jevn. Hell suppen tilbake i gryten og sett den på middels varme. Pisk i kokosmelk, og smak til.
-
3Serveres med litt olivenolje og erteskudd. Denne oppskriften er også god å servere med surdeigskjeks.