Ingredienser
- 1 vaniljestang, delt på langs
- Skall fra 1 appelsin
- 1,2 dl tørkede hibiskusblomster
- 12 teposer med hibiskus
- 1,2 dl sukker
- 1 liter vann
- Spiselige blomster, til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Skrap vaniljefrøene over i en middels Le Creuset-gryte og tilsett vaniljestang, appelsinskall, hibiskusblomster, teposer, sukker og vann. Kok opp og la det trekke over svak varme i 5 minutter.
-
2Avkjøl til romtemperatur (ca. 30 minutter). Sil den over i en stor mugge gjennom en finmasket sil og la den avkjøles.
-
3Server den kald i en Le Creuset-tekanne over hibiskus-te isbiter og noen spiselige blomster som garnityr.
-
4Kokkens råd: Hvis teen serveres over vanlige isbiter, doble te-oppskriften og hell den i en isbit-form og frys dem for å unngå å tynne ut tesmaken.