
Disse popovers serveres best varme direkte fra ovnen, og de er perfekte til en vinterbrunsj eller frokost med venner. Passer godt sammen med et glass kjølig musserende vin eller med et stykke røkt laks og en frisk grønn salat.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 45 ml smeltet smør pluss ekstra til smøring
- 240 g hvetemel, siktet
- 1 ½ ts fint salt
- 1 ts kvernet sort pepper
- ½ ts paprika
- 650 ml melk
- 3 store egg fra frittgående høns
- 60 g finrevet parmesanost
- 4 vårløk, hakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C. Smør noen Le Creuset-ramekiner med smeltet smør.
-
2Ha alle de tørre ingrediensene i en stor skål, og pisk dem sammen. Pisk melk, egg og ost sammen i en separat skål. Bland de våte og tørre ingrediensene, og pisk til det ikke er klumper. Tilsett vårløkene, og rør rundt for å blande alt sammen.
-
3Fordel deigen i ramekinene og sett dem i den forvarmede ovnen. Bak dem i 35 minutter til deigen er gyllen, puffet opp og gjennombakt. Ikke la deg friste til å åpne ovnen mens de bakes, da faller de sammen. Ta dem ut av ovnen, og server dem øyeblikkelig med hvitløkssmør.