Ingredienser
- 45 ml smeltet smør pluss ekstra til smøring
- 240 g hvetemel, siktet
- 1 ½ ts fint salt
- 1 ts kvernet sort pepper
- ½ ts paprika
- 650 ml melk
- 3 store egg fra frittgående høns
- 60 g finrevet parmesanost
- 4 vårløk, hakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C. Smør noen Le Creuset-ramekiner med smeltet smør.
-
2Ha alle de tørre ingrediensene i en stor skål, og pisk dem sammen. Pisk melk, egg og ost sammen i en separat skål. Bland de våte og tørre ingrediensene, og pisk til det ikke er klumper. Tilsett vårløkene, og rør rundt for å blande alt sammen.
-
3Fordel deigen i ramekinene og sett dem i den forvarmede ovnen. Bak dem i 35 minutter til deigen er gyllen, puffet opp og gjennombakt. Ikke la deg friste til å åpne ovnen mens de bakes, da faller de sammen. Ta dem ut av ovnen, og server dem øyeblikkelig med hvitløkssmør.