Gryterett med oksemørbrad og høstens grønnsaker

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Gryterett med oksemørbrad og høstens grønnsaker
En lekker oksestek som kan forberedes i god tid og settes i kjøleskapet til den er klar til tilberedning. Den perfekte søndagssteken som kan settes på bordet i den ovale Signature-gryten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,2 kg oksemørbrad
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • Salt og pepper
  • 200 g pastinakk, skåret i to og skrellet
  • 2 neper, delt i kvarte
  • 120 g babygulrøtter, skrellede
  • 2 rødløk, delt i kvarte
  • 200 g søtpoteter, skåret i stykker
  • 125 ml rødvin
  • 500 ml oksekraft
  • 4 kvister rosmarin, pluss ekstra kvister til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Klipp overskytende fett av oksekjøttet, og rull det deretter opp og bind det sammen med en kjøttsnor. Se Hurtigtips nedenfor.
  • 3
    Varm opp en Le Creuset Signature oval støpejernsgryte, og brun det sammenbundne oksekjøttet i litt olje. Ta kjøttet ut av gryten, og krydre godt med salt og pepper.
  • 4
    Brun grønnsakene i porsjoner i samme gryte.
  • 5
    Ta ut grønnsakene, og ha rødvin i pannen. Reduser til vinen er halvert, og tilsett deretter oksebuljong og det brunede, sammenbundne oksekjøttet.
  • 6
    Sett lokket på gryten, og sett den i ovnen i 1 time.
  • 7
    På dette tidspunktet heller du de brunede grønnsakene i gryten sammen med rosmarin. Sett på lokket, og stek i ytterligere 15 minutter.
  • 8
    Hvis kjøttet og grønnsakene ikke er brunet nok på dette tidspunktet, skrur du ovnen opp til 220 °C, tar av lokket og lar det stå i ytterligere 10–15 minutter til det er gyllenbrunt. Fjern oksekjøtt og grønnsaker fra gryten, og dekk med folie for å la kjøttet hvile.
  • 9
    Sett gryten med sausen tilbake på komfyren ved høy varme, og la det koke inn til en tett konsistens (så sausen kleber til og dekker baksiden av en skje). Smak til med krydder, legg kjøttet som har stått til hvile, og grønnsakene tilbake i gryten, pynt med frisk rosmarin og server.
  • 10
    Hurtigtips: Slik binder du kjøttet sammen
  • 11
    Rull først opp det skårne kjøttet. Start på den ene siden, vikle et stykke bomullssnor rundt steken, og bind en fast dobbeltknute.
  • 12
    Trekk snoren ca. 2 cm til side i forhold til knuten, og hold den på plass med tommelfingeren. Vikle snoren rundt om den sammenrullede steken igjen, og sett den godt fast under snoren du holder på plass med tommelfingeren.
  • 13
    Gjenta til hele steken er rullet godt og fast sammen. Bind en god dobbeltknute, og skjær av enden på snoren.