Sommersalat med steinfrukter og burrata

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Sommersalat med steinfrukter og burrata
Denne salaten er en ny vri på en klassisk Caprese-salat med steinfrukter av beste kvalitet. Når du griller frukten, blir det naturlige sukkeret karamellisert og smaken fremheves.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 6-8 modne steinfrukter (fersken, nektariner)
  • 2 x 150g burrata, drenert
  • Salatblader, til servering
Til ruccola pesto-dressingen
  • 120 g vill-ruccola,
  • Saft av 1 sitron
  • 50 g ristede mandler
  • 100 ml olivenolje
  • Havsalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til pestoen, ha alle ingrediensene i en blender og miks til konsistensen er litt grov. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne litt ekstra olivenolje hvis du vil.
  • 2
    Skjær hver nektarin i to og fjern steinen. Kutt dem så i kvarte deler. Gi nektarinene litt olje og grill hver fjerdedel med fruktkjøttsiden ned til de er gylne. Server varm med smuldret burrata, salatblader og ruccola pesto-dressing på Le Creuset-servise.