Bucatini all’Amatriciana

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Bucatini all’Amatriciana
Dette er vårt forslag til en klassisk pasta. Bruk hermetiske cherrytomater, for de er både søte og saftige, og gir god tekstur til sausen din.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 30 ml olivenolje
  • 115 g guanciale, i tynne skiver (eller røkt bacon)
  • 1 ts chiliflak
  • ½ ts malt svart pepper
  • 4 sjalottløk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 x 400g hermetiske cherrytomater
  • 350 g tørket bucatini pasta
  • Salt, etter smak
  • Revet pecorinoost til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm olivenoljen i en Le Creuset 28 cm Signature stekepanne på middels varme. Tilsett guanciale eller røkt bacon og stek til det er sprøtt og gyldent, ca. 4 minutter. Tilsett chiliflak og sort pepper og rør om. Tilsett sjalottløken og surr til den er myk. Tilsett hvitløk og stek til det dufter. Tilsett deretter én boks tomater og en halv boks vann. Reduser til lav varme og kok, rør av og til, til sausen tykner, ca 30 minutter. La sausen hvile og trekke i 20 minutter (tomatbaserte sauser er alltid bedre neste dag eller når de får hvile).
  • 2
    Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av og drypp over olivenolje (spar litt pastavann om nødvendig). Rør inn pastasausen og riv pecorino-osten over. Tilsett eventuelt litt pastavann for å løse den opp. Server om ønskelig med fersk basilikum og spis umiddelbart.