Bucatini all’Amatriciana
VANSKELIGHET
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time
Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6
4-6
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Dette er vårt forslag til en klassisk pasta. Bruk hermetiske cherrytomater, for de er både søte og saftige, og gir god tekstur til sausen din.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Stekepanne m/trehåndtak Signature støpejern
2 659,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 30 ml olivenolje
- 115 g guanciale, i tynne skiver (eller røkt bacon)
- 1 ts chiliflak
- ½ ts malt svart pepper
- 4 sjalottløk, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4 x 400g hermetiske cherrytomater
- 350 g tørket bucatini pasta
- Salt, etter smak
- Revet pecorinoost til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm olivenoljen i en Le Creuset 28 cm Signature stekepanne på middels varme. Tilsett guanciale eller røkt bacon og stek til det er sprøtt og gyldent, ca. 4 minutter. Tilsett chiliflak og sort pepper og rør om. Tilsett sjalottløken og surr til den er myk. Tilsett hvitløk og stek til det dufter. Tilsett deretter én boks tomater og en halv boks vann. Reduser til lav varme og kok, rør av og til, til sausen tykner, ca 30 minutter. La sausen hvile og trekke i 20 minutter (tomatbaserte sauser er alltid bedre neste dag eller når de får hvile).
-
2Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av og drypp over olivenolje (spar litt pastavann om nødvendig). Rør inn pastasausen og riv pecorino-osten over. Tilsett eventuelt litt pastavann for å løse den opp. Server om ønskelig med fersk basilikum og spis umiddelbart.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Dukkah-stekt tunfisk med pesto og creme fraiche
Denne oppskriften er perfekt til sommeren! Dukkah-skorpen har både god smak, tekstur og passer nydelig til den herlige vårløkpestoen. Server gjerne med fritert søtpotet.
VI BRUKT
Kvadratisk grillpanne støpejern
OPPSKRIFT
Hibiskus iste
Denne herlige hibiskus isteen blir like populær gjennom hele sommeren! Den er syrlig og forfriskende, og passer perfekt å servere i våre elegante tekanner når du har gjester. Tilsett en skvett vodka og du har den perfekte te-cocktailen.
VI BRUKT
Tekanne stentøy
OPPSKRIFT
Sommersalat med steinfrukter og burrata
Denne salaten er en ny vri på en klassisk Caprese-salat med steinfrukter av beste kvalitet. Når du griller frukten, blir det naturlige sukkeret karamellisert og smaken fremheves.
VI BRUKT
Serveringsbolle Signature stentøy
OPPSKRIFT
Popovers med parmesan og krydderurter
Disse popovers serveres best varme direkte fra ovnen, og de er perfekte til en vinterbrunsj eller frokost med venner. Passer godt sammen med et glass kjølig musserende vin eller med et stykke røkt laks og en frisk grønn salat.
VI BRUKT
Stabelbar ramekin stentøy
OPPSKRIFT
Poulet Basquaise
For ekstra smak skjæres kyllingstykkene ikke av beinene. De er tilberedt med baconstrimler, paprika, løk, paprika, frisk aromatisk timian og en tørr hvitvin. En klassisk gryterett fra den baskiske regionen i Frankrike, hvor nabolandet Spania har hatt en kulinarisk innflytelse.
VI BRUKT
Rund gryte støpejern