- Ris og korn
Ingredienser
- 250 g kokt ris etter eget valg
- 10 g persille, finhakket
- 50 g pinjekjerner, ristet
- 5 g timian, renset
- 80 g rød pesto av soltørket tomater
- 2 chilier, finhakket
- 50 ml olivenolje
- 5 g røkt paprika
- Salt og pepper, etter smak
- 3 røde eller oransje paprika, halvert på langs og utkjernet
- 200–300 g halloumi, skåret i skiver
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft).
-
2Ha ris i en skål med persille, pinjekjerner, timian, pesto, chili, 25 ml olivenolje, paprika, salt og pepper. Rør og bland godt.
-
3Leg paprikaene ned i en dyp stekepanne i støpejern (26 cm) og dryss over resten av olivenoljen, salt og pepper og fyll med ris.
-
4Stek i ovnen i 30 minutter eller til paprikaene er gjennomstekte. Sett ovnen over på grill. Fjern paprikaen og legg på skiver av halloumi før du griller i 6-8 minutter, eller til du får gyllenbrun halloumi. Server straks.