
Lekker, salt og søt: Denne oppskriften har alt du trenger til en middag midt i uken. Det beste er at det er en gryterett, slik at du beholder alle de herlige lagene av smaker fra start til slutt.
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 500 g pølser av svinekjøtt
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts knust ingefær
- 1 rød chili, hakket
- 1 ss soyasaus
- 2 ts honning
- 2 vårløk, finhakket
- 160 ml teriyakisaus
- Olivenolje
Til servering
- Basmatiris eller risnudler
- Hakket vårløk
- Chili
- dampede og avskallede edamame-bønner
- Dampet kinakål
- Ristet sesamfrø
-
SLIK GJØR DU
-
1Ta farsen ut av pølseskinnet for å lage kjøttbollene. Ha farsen i en stor skål sammen med hvitløk, ingefær, chili, soyasaus, honning og vårløk. Rør det godt sammen. Lag 30 mellomstore kjøttboller. Dypp hendene dine i vann underveis – dette hjelper med å rulle kjøttbollene og forme dem pent. Legg til side på et brett.
-
2Varm opp olivenoljen i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryte over middels varme. Fordel kjøttbollene i to porsjoner, og stek en porsjon av gangen i 6–8 minutter til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Hell teriyakisausen i gryten, og vend kjøttbollene i den. Reduser sausen i ca. 5 minutter til den er lett klistret.
-
3Server med ris eller nudler, toppet med ristede sesamfrø, chili, koriander, kinakål, edamame-bønner og vårløk.