Glaserte svinekjøttboller i teriyakisaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Glaserte svinekjøttboller i teriyakisaus
Lekker, salt og søt: Denne oppskriften har alt du trenger til en middag midt i uken. Det beste er at det er en gryterett, slik at du beholder alle de herlige lagene av smaker fra start til slutt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g pølser av svinekjøtt
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts knust ingefær
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts honning
  • 2 vårløk, finhakket
  • 160 ml teriyakisaus
  • Olivenolje
Til servering
  • Basmatiris eller risnudler
  • Hakket vårløk
  • Chili
  • dampede og avskallede edamame-bønner
  • Dampet kinakål
  • Ristet sesamfrø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ta farsen ut av pølseskinnet for å lage kjøttbollene. Ha farsen i en stor skål sammen med hvitløk, ingefær, chili, soyasaus, honning og vårløk. Rør det godt sammen. Lag 30 mellomstore kjøttboller. Dypp hendene dine i vann underveis – dette hjelper med å rulle kjøttbollene og forme dem pent. Legg til side på et brett.
  • 2
    Varm opp olivenoljen i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryte over middels varme. Fordel kjøttbollene i to porsjoner, og stek en porsjon av gangen i 6–8 minutter til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Hell teriyakisausen i gryten, og vend kjøttbollene i den. Reduser sausen i ca. 5 minutter til den er lett klistret.
  • 3
    Server med ris eller nudler, toppet med ristede sesamfrø, chili, koriander, kinakål, edamame-bønner og vårløk.