Puttanesca med blomkål og aubergine

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Puttanesca med blomkål og aubergine
Gjør deg klar til uforglemmelige smaksopplevelser med vår puttanesca-saus. Du trenger bare å utelate ansjosene hvis du vil lage en vegetarisk utgave.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 2 auberginer, skåret i terninger på 3 cm.
  • havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
  • 1 stort eller 2 små blomkålhoder, skåret i tykke skiver eller buketter
  • 400 g friske Baby Rosa-tomater
  • 500 g friske plommetomater, kuttet i to
  • 4 fedd skrellet hvitløk
  • 1 stort rødløk, skrellet og skåret i små båter
  • 100 g sorte olivener uten stein
  • 90 g marinerte soltørkede cherrytomater og 50 ml saft fra glasset
  • 3 kvister oregano
  • 6–8 ansjoser
  • 50 g kapers
  • Sprøtt ciabattabrød til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett en Le Creuset 28 cm Signature-stekepanne på middels varme, og ha i olivenolje. Stek auberginene til de er gylne og litt forkullede på alle sider, smak til, fjern dem fra pannen, og sett dem til side. Stek blomkålsskivene i litt mer olivenolje til de er gyllenbrune, smak dem til, og sett dem til side.
  • 2
    Ha en ekstra skvett med olivenolje i den samme stekepannen, og tilsett tomater, hvitløk, løk, oliven, soltørkede cherrytomater, saften fra tomatglasset, oregano og ansjoser. Smak til med sort pepper og bare litt salt, da ansjosene og olivenene allerede er salte.
  • 3
    Stek under omrøring i 20–25 minutter til alle grønnsakene blir møre og litt klissete, og smelter sammen til en tykk saus. Ha aubergine, blomkål og kapers i den varme sausen, og kok forsiktig ved lav varme til blomkålen er gjennomkokt. Serveres varmt med sprøtt ciabattabrød.