Puttanesca med blomkål og aubergine
VANSKELIGHET
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time
Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6
4-6
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Gjør deg klar til uforglemmelige smaksopplevelser med vår puttanesca-saus. Du trenger bare å utelate ansjosene hvis du vil lage en vegetarisk utgave.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Stekepanne m/trehåndtak Signature støpejern
2 659,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- Olivenolje
- 2 auberginer, skåret i terninger på 3 cm.
- havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- 1 stort eller 2 små blomkålhoder, skåret i tykke skiver eller buketter
- 400 g friske Baby Rosa-tomater
- 500 g friske plommetomater, kuttet i to
- 4 fedd skrellet hvitløk
- 1 stort rødløk, skrellet og skåret i små båter
- 100 g sorte olivener uten stein
- 90 g marinerte soltørkede cherrytomater og 50 ml saft fra glasset
- 3 kvister oregano
- 6–8 ansjoser
- 50 g kapers
- Sprøtt ciabattabrød til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett en Le Creuset 28 cm Signature-stekepanne på middels varme, og ha i olivenolje. Stek auberginene til de er gylne og litt forkullede på alle sider, smak til, fjern dem fra pannen, og sett dem til side. Stek blomkålsskivene i litt mer olivenolje til de er gyllenbrune, smak dem til, og sett dem til side.
-
2Ha en ekstra skvett med olivenolje i den samme stekepannen, og tilsett tomater, hvitløk, løk, oliven, soltørkede cherrytomater, saften fra tomatglasset, oregano og ansjoser. Smak til med sort pepper og bare litt salt, da ansjosene og olivenene allerede er salte.
-
3Stek under omrøring i 20–25 minutter til alle grønnsakene blir møre og litt klissete, og smelter sammen til en tykk saus. Ha aubergine, blomkål og kapers i den varme sausen, og kok forsiktig ved lav varme til blomkålen er gjennomkokt. Serveres varmt med sprøtt ciabattabrød.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Gnocchi med bakt artisjokk og spinat
Skjem deg bort med en one-pot-gnocchi som kan nytes rett fra ovnen. Vår fortolkning av denne klassiske oppskriften er en fantastisk måte å oppleve alle yndlingsostene dine på. Du må gjerne ha i litt blåmuggost eller ricotta hvis du vil.
VI BRUKT
Sautegryte m/glasslokk Toughened Non-Stick
OPPSKRIFT
Stekt laks med vårlige grønnsaker
Med Le Creuset kan du få sprø laks av restaurantkvalitet hjemme. Kombiner den med mør brokkoli og sukkererter for et forfriskende måltid.
OPPSKRIFT
Deglasert entrecôte med dobbeltfriterte pommes frites
Skap den perfekte middagen bestående av biff og pommes frites med våre panner i 3-lags rustfritt stål! Stek og karamelliser biffen, og lag en saus ved å deglasere pannen etterpå.
VI BRUKT
Stekepanne 3-ply rustfritt stål
OPPSKRIFT
Spagetti med grønn ertepesto
Dette one-pot-vidunderet er en deilig middag som lages på under 30 minutter. For å gjøre det ekstra enkelt foreslår vi å bruke frosne erter og kjøpt basilikumpesto.
VI BRUKT
Gryte 3-ply rustfritt stål
OPPSKRIFT
Glaserte svinekjøttboller i teriyakisaus
Lekker, salt og søt: Denne oppskriften har alt du trenger til en middag midt i uken. Det beste er at det er en gryterett, slik at du beholder alle de herlige lagene av smaker fra start til slutt.
VI BRUKT
Buffetgryte støpejern