Ingredienser
- Olivenolje
- 340 g marinerte artisjokker på boks eller i glass, drenerte og kuttet i to
- 2 rødløk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, knust
- 750 ml kremfløte
- 400 g babyspinat
- Havsalt
- Nykvernet sort pepper etter smal
- Skallet av 1 sitron
- 2 x 500 g gnocchi, kokt etter anvisninger på pakken
- 100 g parmesanost, finrevet
- 200 g mozzarella, skåret i skiver
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Varm opp en Le Creuset Toughened Non-Stick 28 cm sauteusegryte over middels varme. Tilsett en skvett olivenolje, og karamelliser de drenerte artisjokkene. Ta dem ut av pannen, og legg dem til side.
-
3Tilsett enda en skvett med olje, og sauter løkene til de er gjennomsiktige. Tilsett hvitløk, og stek i 1 minutt til det dufter.
-
4Hell i fløten, og skru opp varmen. Kok opp sausen, og skru deretter ned for å la det småkoke. Reduser sausen til det halve.
-
5Ha spinaten i fløtesausen, og rør rundt til de blir myke. Ta av varmen, og smak godt til med salt og masser av sort pepper.
-
6Tilsett sitronskallet. Ha i gnocchien, og rør rundt. Dryss med revet parmesan, tilsett den skiveskårne mozzarellaen, og bak i 20–25 minutter til retten er gyllenbrun.
-
7Server straks med sprøtt, varmt brød og en grønn salat.