Gnocchi med bakt artisjokk og spinat

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Gnocchi med bakt artisjokk og spinat
Skjem deg bort med en one-pot-gnocchi som kan nytes rett fra ovnen. Vår fortolkning av denne klassiske oppskriften er en fantastisk måte å oppleve alle yndlingsostene dine på. Du må gjerne ha i litt blåmuggost eller ricotta hvis du vil.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 340 g marinerte artisjokker på boks eller i glass, drenerte og kuttet i to
  • 2 rødløk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 750 ml kremfløte
  • 400 g babyspinat
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper etter smal
  • Skallet av 1 sitron
  • 2 x 500 g gnocchi, kokt etter anvisninger på pakken
  • 100 g parmesanost, finrevet
  • 200 g mozzarella, skåret i skiver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2
    Varm opp en Le Creuset Toughened Non-Stick 28 cm sauteusegryte over middels varme. Tilsett en skvett olivenolje, og karamelliser de drenerte artisjokkene. Ta dem ut av pannen, og legg dem til side.
  • 3
    Tilsett enda en skvett med olje, og sauter løkene til de er gjennomsiktige. Tilsett hvitløk, og stek i 1 minutt til det dufter.
  • 4
    Hell i fløten, og skru opp varmen. Kok opp sausen, og skru deretter ned for å la det småkoke. Reduser sausen til det halve.
  • 5
    Ha spinaten i fløtesausen, og rør rundt til de blir myke. Ta av varmen, og smak godt til med salt og masser av sort pepper.
  • 6
    Tilsett sitronskallet. Ha i gnocchien, og rør rundt. Dryss med revet parmesan, tilsett den skiveskårne mozzarellaen, og bak i 20–25 minutter til retten er gyllenbrun.
  • 7
    Server straks med sprøtt, varmt brød og en grønn salat.