Glutenfrie sjokoladebrownies.

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Glutenfrie sjokoladebrownies.
Lag disse lekre, glutenfrie sjokoladebrowniene med eget valg av macadamia eller nøttemel. Server med en generøs skjefull vaniljeis for en enda bedre opplevelse.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
  • Nøtter og kjerner
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g mørk sjokolade, i biter
  • 100 g saltet smør, skåret i terninger
  • 4 store egg fra frittgående høns
  • 250 g sukker
  • 100 g mandelmel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g nøtter (valgfritt)
  • 50 g karamellsjokolade, i biter
  • 50 g hvit sjokolade, i biter
  • mandelflak til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C eller 180°C på varmluft. Smør et Le Creuset 12 Brownie Tray.
  • 2
    Smelt den mørke sjokoladen og smøret. La det avkjøles.
  • 3
    Pisk eggene. Tilsett sukkeret gradvis til det danner en skummende og tykkere masse. Bland forsiktig inn den smeltede sjokoladen og smøret i eggeblandingen.
  • 4
    Sikt hvetemel, kakaopulver og bakepulver inn i de våte ingrediensene. Rør alt sammen.
  • 5
    Grovhakk de resterende nøttene og tilsett dem sammen med både den hvite sjokoladen og karamellsjokoladen. Rør alt sammen. Fordel blandingen på brettet og pynt med mandelflakene. Bak i 15 minutter.
  • 6
    Ta formen ut av ovnen og la den avkjøles i fem minutter. Ta browniene forsiktig ut av formen. Fjern forsiktig. Serveres best varm og med vaniljeis. Alternativt kan de oppbevares i en lufttett beholder i to dager.