- Sjokolade
- Nøtter og kjerner
Ingredienser
- 200 g mørk sjokolade, i biter
- 100 g saltet smør, skåret i terninger
- 4 store egg fra frittgående høns
- 250 g sukker
- 100 g mandelmel
- 30 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 100 g nøtter (valgfritt)
- 50 g karamellsjokolade, i biter
- 50 g hvit sjokolade, i biter
- mandelflak til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200°C eller 180°C på varmluft. Smør et Le Creuset 12 Brownie Tray.
-
2Smelt den mørke sjokoladen og smøret. La det avkjøles.
-
3Pisk eggene. Tilsett sukkeret gradvis til det danner en skummende og tykkere masse. Bland forsiktig inn den smeltede sjokoladen og smøret i eggeblandingen.
-
4Sikt hvetemel, kakaopulver og bakepulver inn i de våte ingrediensene. Rør alt sammen.
-
5Grovhakk de resterende nøttene og tilsett dem sammen med både den hvite sjokoladen og karamellsjokoladen. Rør alt sammen. Fordel blandingen på brettet og pynt med mandelflakene. Bak i 15 minutter.
-
6Ta formen ut av ovnen og la den avkjøles i fem minutter. Ta browniene forsiktig ut av formen. Fjern forsiktig. Serveres best varm og med vaniljeis. Alternativt kan de oppbevares i en lufttett beholder i to dager.