- Frukt
Ingredienser
- 2 sitroner
- 125 g hvitt sukker
- 250 ml vann
- 1 kvist timian
- 120 g sukker
- 120 g lysebrunt sukker
- 200 ml olivenolje
- Ytre skall av 2 sitroner
- 5 g timian, renset
- 260 g mandelmel
- 130 g maismel
- 10 g bakepulver
- 4 egg fra frittgående høner
- 100 g sukker
- 60 ml vann
- Ytre skall av 2 sitroner
- 60 ml sitronsaft
- 2 kvister timian
-
SLIK GJØR DU
-
1Kandiserte sitroner:
-
2Skjær sitronene i tynne skiver. Legg i kokende vann i 1 minutt for å få den bitre smaken ut av skallet. Tilsett sukker og vann i en tykkbunnet panne. La sukkeret smelte, rør ofte. Når sukkeret er helt oppløst, varm det opp til et jevnt oppkok. Kok i 5 minutter uten å røre. Tilsett sitronen og kok i 10 minutter eller til den er gjennomskinnelig. Fjern sitronen fra sirupen med en hullsleiv og fordel skivene i ett lag på en bakeplate av silikon. Forvarm ovnen til 100 °C (90 °C på varmluft). Tørk sitronen ut i 30 minutter.
-
3Til kaken:
-
4Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C på varmluft). Smør inn Le Creusets rektangulære fat (Heritage, 26 cm) og sett til side.
-
5Ha sukker, olivenolje, sitronskall og timian i en bolle, bland med stavmikser og pisk til det er emulgert etter omtrent 5 minutter.
-
6I en separat bolle, visp sammen de tørre ingrediensene. Ha de tørre ingrediensene i den våte blandingen med ett egg om gangen og pisk til alt er blandet. Fortsett til alle ingrediensene er blandet i. Hell røren ut på det tilberedte fatet og glatt ut toppen (røren skal være tykk). Stek i 1 time og 30 minutter.
-
7Slik lager du sirupen til kaken:
-
8Bland sukker, vann og sitronsaft, ytre skall av sitron og timian. Løs opp sukkeret, kok opp i 2 minutter og fjern deretter av fra varmen. Hell den varme sirupen over og pynt straks med de kandiserte sitronene og timiankvistene. Serveres lun med gresk yoghurt og sirupen fra de kandiserte sitronene.