- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 500g store tigerreker uten skall og tarm.
- 1 løk, skrelt og skivet
- 50 g smør
- 2-4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 g røkt paprika
- 2.5 g støtt spisskummen
- 2.5 g kanel, malt
- 2 g malt koriander
- 1.5 g gurkemeie
- 500 g basmatiris
- 1 liter hønsebuljong
- Tilsett havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- 30 ml olivenolje
- 1 sitron
- 200 g bella rosa tomater
- 50 g ristede mandler
- Granateple kjerner
- Fersk koriander
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilsett litt olivenolje i en Le Creuset-panne og sett den over middels varme. Fres løken til den er gjennomsiktig og litt gylden.
-
2Tilsett smør, hvitløk og krydder og stek til alt dufter, ca. 2 minutter. Tilsett risen og rør krydderet og løk i 3 minutter. Tilsett buljongen og rør. Skru ned varmen til middels og legg på lokk. La stå i 20 minutter.
-
3Ta av lokket og luft risen forsiktig med en tresleiv. Krydre godt med salt og pepper. For å tilberede rekene, varm opp en stor Le Creuset-Toughened non-stick 28 cm Sauteuse med litt olivenolje på middels varme. Når den er varm, tilsett rekene og smak til med salt og litt sitronsaft.
-
4Stek tomatene i samme panne med litt mer olivenolje, til skinnet sprekker og er lett gyllent. Når rekene er rosa er de klare.
-
5Tilsett ristede mandler og granateplekjerner i risen, og topp med reker og fersk koriander, sammen med tomatene.