- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- Olivenolje, dryss over
- 3 sjalottløk eller små rødløk, skrelt og skåret i fire deler
- 5 ml chilipuré
- 70 g tomatpuré
- 10–15 g røkt paprika
- 3 hvitløksfedd, skrelt og skåret i tynne skiver
- 2 x 400 g cherrrytomater på boks
- 1 liter kyllingkraft
- Havsalt og nykvernet sort pepper, smak til
- 6 x 100 g lysing (uten skinn) eller annen hvit fisk som egner seg
- Saft og ytre skall av 2 lime pluss ekstra til servering
- Frisk koriander til pynt
- Ristet tortillalefse
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm en Le Creuset 28 cm Signature Rund gryte på middels varme med olivenolje. Stek sjalottløken til den er gylden. Tilsett chilipasta, tomatpuré og paprika og stek til det dufter. Tilsett hvitløken og fres i ytterligere 2 minutter. Tilsett hermetiske tomater og kraft og kok opp under omrøring. Reduser varmen og la det småkoke i 20 minutter. Smak til etter behov.
-
2Ha salt og pepper på fisken og slipp den forsiktig ned i kraften som småkoker. Kok i 5 minutter til fisken såvidt er kokt gjennom. Skru av varmen, smak til og tilsett kraften med saft og raspet lime. Server straks i Le Creusets dype skåler med ristet tortillalefser og koriander.