Tomat- og limekraft med posjert fisk

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Tomat- og limekraft med posjert fisk
Denne pikante kraften har masse smak fra tomat og lime. Øs i boller og server med ristet tortillalefser.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje, dryss over
  • 3 sjalottløk eller små rødløk, skrelt og skåret i fire deler
  • 5 ml chilipuré
  • 70 g tomatpuré
  • 10–15 g røkt paprika
  • 3 hvitløksfedd, skrelt og skåret i tynne skiver
  • 2 x 400 g cherrrytomater på boks
  • 1 liter kyllingkraft
  • Havsalt og nykvernet sort pepper, smak til
  • 6 x 100 g lysing (uten skinn) eller annen hvit fisk som egner seg
  • Saft og ytre skall av 2 lime pluss ekstra til servering
  • Frisk koriander til pynt
  • Ristet tortillalefse
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm en Le Creuset 28 cm Signature Rund gryte på middels varme med olivenolje. Stek sjalottløken til den er gylden. Tilsett chilipasta, tomatpuré og paprika og stek til det dufter. Tilsett hvitløken og fres i ytterligere 2 minutter. Tilsett hermetiske tomater og kraft og kok opp under omrøring. Reduser varmen og la det småkoke i 20 minutter. Smak til etter behov.
  • 2
    Ha salt og pepper på fisken og slipp den forsiktig ned i kraften som småkoker. Kok i 5 minutter til fisken såvidt er kokt gjennom. Skru av varmen, smak til og tilsett kraften med saft og raspet lime. Server straks i Le Creusets dype skåler med ristet tortillalefser og koriander.