Antipasti krans med bakt camembert

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Antipasti krans med bakt camembert
Morsomt, enkelt og festlig – denne antipasti-kransen er den ideelle forretten til din neste fest.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL CAMEMBERT
  • 250 g rund camembert
  • 4 ss (60 ml) honning
  • En stor knivsodd havsalt i flak
TIL KRANSEN
  • 2 rødløk, skåret i tynne skiver
  • Saft av 1 sitron
  • 2 squash, kuttet med en skreller
  • 2 stangselleri, kuttet. Ta vare på bladene.
  • 15 ml olivenolje
  • 2 ss (30 ml) hakket rosmarin
  • Havsalt
  • 12 små flatbrød
  • 100 g Prosciutto
  • 100 g salami
  • 100 g babyspinat
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C. Skjær toppen av osten. Legg den i Le Creuset Camembert Baker og drypp med honning. Ha på lokk og stek i 10 minutter. Ta deretter av lokket og slå på grillen i ovnen. Grill den i 4-5 minutter til den er klissete og lekker. Serveres varm sammen med en krans av antipasti.
  • 2
    Slik lager du kransen:
  • 3
    Tilbered syltet løk ved å skrelle og skjære den i tynne skiver og legg i en bolle. Tilsett en klype havsalt-flak og saften av 1 sitron. Bland godt med fingrene og sett til side i 10 minutter. Skjær selleri og squash i skiver og legg dem i en bolle med isvann. Sett dem til side. Varm en stekepanne med litt olivenolje og tilsett rosmarin og salt. Legg flatbrødene i den velduftende oljen og stek dem i pannen til de er gyldne.
  • 4
    Legg alle de tilberedte grønnsakene sammen med prosciutto, salami og flatbrød på det ovale Le Creuset serveringsfatet. Plasser Camembert Baker’en midt på fatet. Pynt med selleri og babyspinat. Server med kald hvitvin.