Antipasti krans med bakt camembert
VANSKELIGHET
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter
Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6
4-6
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
- Slett Legg til i kokebok
- DEL
Morsomt, enkelt og festlig – denne antipasti-kransen er den ideelle forretten til din neste fest.
HOVEDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
TIL CAMEMBERT
- 250 g rund camembert
- 4 ss (60 ml) honning
- En stor knivsodd havsalt i flak
TIL KRANSEN
- 2 rødløk, skåret i tynne skiver
- Saft av 1 sitron
- 2 squash, kuttet med en skreller
- 2 stangselleri, kuttet. Ta vare på bladene.
- 15 ml olivenolje
- 2 ss (30 ml) hakket rosmarin
- Havsalt
- 12 små flatbrød
- 100 g Prosciutto
- 100 g salami
- 100 g babyspinat
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200°C. Skjær toppen av osten. Legg den i Le Creuset Camembert Baker og drypp med honning. Ha på lokk og stek i 10 minutter. Ta deretter av lokket og slå på grillen i ovnen. Grill den i 4-5 minutter til den er klissete og lekker. Serveres varm sammen med en krans av antipasti.
-
2Slik lager du kransen:
-
3Tilbered syltet løk ved å skrelle og skjære den i tynne skiver og legg i en bolle. Tilsett en klype havsalt-flak og saften av 1 sitron. Bland godt med fingrene og sett til side i 10 minutter. Skjær selleri og squash i skiver og legg dem i en bolle med isvann. Sett dem til side. Varm en stekepanne med litt olivenolje og tilsett rosmarin og salt. Legg flatbrødene i den velduftende oljen og stek dem i pannen til de er gyldne.
-
4Legg alle de tilberedte grønnsakene sammen med prosciutto, salami og flatbrød på det ovale Le Creuset serveringsfatet. Plasser Camembert Baker’en midt på fatet. Pynt med selleri og babyspinat. Server med kald hvitvin.
Verktøy for perfeksjon
Flere av våre favorittoppskrifter
Finn alt fra klassiske retter, vakre kaker og eksotiske spesialiteter.
OPPSKRIFT
Dampede blåskjell
Vår oppskrift på dampede blåskjell inneholder både hvitvin og fløte, som gir en smakfull og velduftende fond.
VI BRUKT
Rund gryte støpejern
OPPSKRIFT
Cassoulet
Få varmen med denne klassiske, franske bonderetten. Cassoulet er en gryterett full av smak, og vil garantert bli en hit hos alle.
VI BRUKT
Buffetgryte støpejern
OPPSKRIFT
Klassisk ostefondy
Hva er hyggeligere enn å samles med venner rundt en velsmakende ostefondy? Her får du oppskriften på klassisk ostefondy – akkurat slik franskmennene elsker den.
VI BRUKT
Ostefondue støpejern
OPPSKRIFT
Bouillabaisse med ovnsristet brød og rouille
Bouillabaisse er en god og nærende gryterett. Nå til dags er retten elsket av alle, og blir variert på et utall måter. Prøv selv!
VI BRUKT
Stekegryte støpejern
OPPSKRIFT
Pommes Lyonnaise
Pommes Lyonnaise passer svært godt som tilbehør til stek eller biff.
VI BRUKT
Stekepanne støpejern
OPPSKRIFT
Fisk à la Provence
Det er en oppskrift som snart vil bli en fast del av repertoaret ditt. Retten er sunn, vakker og kan lages med en hvilken som helst fast, hvit fisk.
VI BRUKT
Rund gryte støpejern