Fransk toast med kanel og sesongens bær

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Fransk toast med kanel og sesongens bær
Kanel tilfører litt ekstra varme til denne herlige frokosten. Serveres med sesongens bær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 6 egg fra frittgående høns
  • 100 ml melk
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • 2 g kanel
  • 1 ciabatta
  • 50 g smør
  • Olivenolje
  • Honning eller lønnesirup til servering
  • Creme fraiche, til servering
  • Blandede bær til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk sammen egg og melk. Tilsett vaniljeekstrakt, salt og kanel og hell over på et flatt brett.
  • 2
    Skjær ciabattabrødet i middels tykke skiver. Dypp brødet i eggeblandingen og la det trekke i et minutt eller to. Snu det og la det trekke på den andre siden i et minutt til.
  • 3
    Varm en Le Creuset 28 cm Signature Sauté Pan over middels varme og smelt 1 ts smør sammen med litt olivenolje. Når smøret begynner å skumme, tilsett noen brødskiver og stek til det er gyldent og karamellisert. Snu det og gjenta på den andre siden.
  • 4
    Gjenta med de resterende brødstykkene. Server umiddelbart med en stor skje creme fraiche, litt honning og friske bær.