Oppskrifter

Inspirasjon
Utfordre smaksløkene dine med våre smakfulle oppskrifter fra hele verden.
Oppskrifter
534 results
Filter
Hovedingredienser
Diet & livsstil
Mat
Vanskelighet
Tilberedningstid
Porsjonsstørrelse
Fantastisk til
Anledning
Image without a name
OPPSKRIFT
Pastasalat med pesto av gulrottopper
Smakfull og lettvint pasta, og gjør mest mulig ut av gulrotbladene, som ellers ville blitt kastet.
VI BRUKT
Serveringsbolle Signature stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Vegansk ertedip
Denne kjappe og enkle dippen lager du gjerne 2 dager før og setter i kjøleskapet til den er klar til servering. Passer for veganere, og er også veldig allsidig!
VI BRUKT
Kvadratisk fat Classic stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Grønn smoothie
Kvikk og frisk grønn smoothie, flott servert i Le Creusets glasstøy.
VI BRUKT
Sett m/ 4 vannglass
Image without a name
OPPSKRIFT
Sprø mysli laget på pannen
Lag myslien selv, som et herlig mellommåltid eller frokost. Denne oppskriften kan følges helt og justeres etter behov, for servering med yoghurt, friske bær eller andre frukter.
VI BRUKT
Stekepanne m/Non-Stick belegg 3-ply rustfritt stål
Image without a name
OPPSKRIFT
Koshari med kanel og sherrytomater
«Denne dristige retten med ris og linser er tilsatt ekstra krydder og utgjør mer enn summen av dens ingredienser og kommer (for det meste) fra det du har i skapet. Den toppes med sprøstekt løk i sirkel, for riktig dose av det som er sprøtt i kontrast til det som ellers er bløtt og deilig. Typisk egyptisk gatemat er gjerne pasta, eller makaroni for å være presis, og gjerne også kikerter. I all enkelhet har jeg her valgt ris og linser, men du må gjerne bruke en håndfull makaroni til risen, eller en avsilt boks med kikerter, for å gjøre det litt mer autentisk.» – Anna Jones
VI BRUKT
Buffetgryte støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Sprø tofu pad thai
«Jeg elsker pad thai. Jeg vet det er litt typisk, men jeg synes det er vanskelig å droppe det fra menyen. Denne versjonen har alt som jeg liker med den – sprø tofu, mange grønnsaker, saus tilsatt mye gurkemeie, ristede peanøtter og sprø løk. I mitt hode, er det ikke noe poeng med pad thai uten disse ingrediensene.» – Anna Jones
VI BRUKT
Pastatallerken Signature stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Galette med fiken, timian og geitost
«Denne galetten, fylt med pure laget av hasselnøtter og kapers og geitost tilsatt urter, dukker ofte opp hjemme hos meg når jeg har en pose full av fiolette fiken med samme essens som syltetøy. Jeg lager denne nydelige terten med et par store salater til en sommerlunsj for seks personer – den ville servere fire med en sidesalat. Ovnsbaker du fikenene får du frem deres syltetøyaktige smak, og kan komme unna med det selv om de er litt umodne eller noe overmodne.» – Anna Jones
VI BRUKT
Paiform stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Grønnkål, valnøtt og cheddar rosti pai
«Noen ganger lengter jeg etter den sprø sammensetningen i en pai, som denne toppet med rosti, fylt med mør og raspet sellerirot. Smakene varmer med den runde og søte smaken av muskatnøtt, møre smørbønner, ristet valnøtt, grønnkålens mineraler og et skarpt trekk av sidereddik. Vil du lage et skikkelig hjertevarmt måltid, må du gjerne servere det med litt potetstappe.» – Anna Jones
VI BRUKT
Rektangulært fat Heritage stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Mild frittata med konfitert hvitløk og gremolata på siden
«La deg ikke sjokkere av mengden hvitløk som brukes her: Du får mer enn du trenger, men det holder seg veldig godt i mange måneder i kjøleskapet, og når du har brukt opp alle hvitløksfeddene, blir den milde oljen et kjapt tillegg til pasta, pizza og dressing. Jeg liker å bruke støpejernspanne. Jeg ser at det gir god og jevn varme. Har du viltvoksende hvitløk for hånden, erstatter du syltet hvitløk og spinat med en håndfull blader og koker middels varme uten mer vann enn det som er igjen på bladene etter skylling, som du ville gjort med spinaten.» – Anna Jones
VI BRUKT
Stekepanne støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Ovnsbakt blomkål med safransmør
«Slik koking av grønnsaker (ovnsbaking) tilberedes ofte på restaurantkjøkken, men fungerer bra hjemme også. Kjør grønnsakene i gang i pannen, mens du bygger opp litt farge og sammensetning, før du slår alt i ovnen for å steke gjennom helt ferdig. Grønnsakene får noe direkte varme og grill fra platetoppen og går videre til midlere og jevnere varme i ovnen. Jeg liker godt å bruke eddik når jeg koker opp grønnsaker, og her balanseres det med den søte smaken av blomkål, safran og pinjekjerner. Oppskriften er inspirert av den briljante kokken, Lola DeMille.» – Anna Jones
VI BRUKT
Kvadratisk grillpanne støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Ertesuppe med kokos
«Når jeg er sulten, har lite tålmodighet og tomt kjøleskap, er denne veganske suppen en oppskrift jeg gjerne tyr til. For å få fortgang i sakene, har det mye å si hvilken panne du velger: En liten, dyp kasserolle betyr at suppen ikke koker like fort opp, og derfor foreslår jeg at du velger en dyp og bred kasserolle – støpejern passer perfekt. Har du ikke vårløk, må du gjerne bruke vanlig løk. Muligens må du bare koke den litt lenger.» – Anna Jones
VI BRUKT
Rund gryte støpejern